Povratak
Muzej bećarca postao prijatelj festivala Zlatne žice Slavonije: “Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj”

Muzej bećarca postao prijatelj festivala Zlatne žice Slavonije: “Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj”

Želimo pokazati gostoprimstvo naše županije, te sve izvođače koji budu dio festivala ugostiti u besplatnom obilasku našeg muzeja. Muzej bećarca ima kuću u Pleternici, no on je odličan promotor ne samo Pleternice, nego i cijele Slavonije, Baranje i Srijema - rekla je Jasna Hoffmann, ravnateljica JU Pleternica.

Jedna od temeljnih zadaća pleterničkog Muzeja bećarca je osim interpretacije samog napjeva i njegova promocija te suradnja sa svim bliskim strukturama. Stoga je ovih dana Muzej bećarca postao prijatelj požeškog festivala Zlatne žice Slavonije. U toj prigodi, požeški gradonačelnik Željko Glavić je istaknuo zadovoljstvo zajedničkim ciljem.

– Drago mi je da Muzej bećarca postoji, jer će okupiti jedan dio građe specifičan i jako vezan uz ovaj prostor, važan nama koji smo odavde. Upravo s te strane u Požegi želimo promovirati Muzej bećarca, a s druge strane u Pleternici promovirati Zlatne žice Slavonije, nacionalnu manifestaciju vidljivu u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovaj festival može poslužiti u promociju Muzeja, ali i Muzej u promociji tamburaške glazbe, pa samim time i požeškog festivala – izjavio je Glavić.

Prilikom predstavljanja suradnje pleternička gradonačelnica Marija Šarić je istaknula kako je ovo logičan slijed i jedna suradnja željena s obje strane.

– Izuzetno mi je drago da smo ove godine Prijatelj festivala, da jedni druge podržavamo u tom kontekstu. Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj. Mi smo izuzetno ponosni na festival Zlatne žice Slavonije, festival koji svojom kvalitetom promiče tamburašku glazbu, ali isto tako i prostor cijele Požeštine, Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema, pa je i ova suradnja logična – rekla je.

Umjetnički direktor festivala, Saša Botički je podsjetio kako će ove godine i polaznici Ljetnog tamburaškog kampa u Pleternici imati priliku nastupiti kao dio Festivala.

– Voditelj sam međunarodnog Ljetnog tamburaškog kampa protekle tri godine u Pleternici, a ove godine smo dogovorili da pobjednik dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe u Pleternici nastupi u petak 6. rujna u večernjem programu festivala. Također, orkestar Ljetnog tamburaškog kampa predstavit će se u nedjelju u programu Tambura nas spaja od 19 sati – naveo je Botički.

S ciljem obogaćivanja suradnje, ravnateljica JU Pleternica, Jasna Hoffmann navela je i dodatne benefite za sve izvođače ovogodišnjih Zlatnih živa Slavonije.

– Želimo pokazati gostoprimstvo naše županije, te sve izvođače koji budu dio festivala ugostiti u besplatnom obilasku našeg muzeja. Muzej bećarca ima kuću u Pleternici, no on je odličan promotor ne samo Pleternice, nego i cijele Slavonije, Baranje i Srijema – zaključila je.

Vezane vijesti

Blagoslov križa uz tradicionalni susret u Gradskoj kući

Pročitaj više

Muzej bećarca postao prijatelj festivala Zlatne žice Slavonije: “Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content