Povratak
Grad uložio 3,2 milijuna kuna u Osnovnu školu fra Kaje Adžića. Jozić: “Naša je obaveza stvarati i raditi za djecu”

Grad uložio 3,2 milijuna kuna u Osnovnu školu fra Kaje Adžića. Jozić: “Naša je obaveza stvarati i raditi za djecu”

- Dugi niz godina dolazim u Pleternicu i sjećam se onih, ne tako davnih vremena, kada je Pleternica izgledala konstantno jednako. Danas je priča bitno drugačija, imamo ovdje obnovljenu školu, trg, multimedijalnu dvoranu i brojne druge investicije koje prikazuju kako se uz rad, trud i znanje mijenjaju vizure grada - rekao je Huška.

Dovršetkom energetske obnove prostora Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleterničanina u Pleternici održana je završna konferencija tog 18,7 milijuna kuna vrijednog projekta. Doduše, sama energetska obnova iznosi 15,5 milijuna kuna te je od toga 8,3 milijuna sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj, 5,1 milijun je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dok je ostatak do 15,5 milijuna kuna financirala županija Požeško-slavonska koja je i osnivač osnovnih škola.

Razlika od 3,2 milijuna kuna odnosi se na nužne radove koji nisu financirani niti predviđeni projektom energetske obnove, a bili su od velike važnosti za izvođenje. Financiranje tog iznosa preuzeo je na sebe u potpunosti Grad Pleternica.

– Radi se o svim onim radovima koji niti po kojoj logici ne mogu biti dijelom energetske obnove, a nužni su, možda čak i prioritetni za našu školu. Konkretno radi se o vodovodu, odvodnji, uređenju toaleta, unutarnjoj stolariji i sličnim segmentima koji su već dotrajali i nije bilo nikakvog smisla da se oni ne izvedu za vrijeme trajanja radova na energetskoj obnovi. Ponosna sam kada vidim ovaj projekt koji je dovršen jer znam s koliko truda i žara smo tražili sredstva kako bi naša djeca imala uvjete kakve zaslužuju, oni su naša budućnost i naša je obaveza stvarati i raditi za njih  – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Uz nju na završnoj konferenciji sudjelovali su i župan Alojz Tomašević koji je podsjetio kako je županija u proteklom periodu putem energetskih obnova obnovila velik broj zgrada u svom vlasništvu te Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u MRRFEU koji je pak naveo kako je Pleternica odličan primjer revitalizacije grada sredstvima EU fondova.

– Dugi niz godina dolazim u Pleternicu i sjećam se onih, ne tako davnih vremena, kada je Pleternica izgledala konstantno jednako. Danas je priča bitno drugačija, imamo ovdje obnovljenu školu, trg, multimedijalnu dvoranu i brojne druge investicije koje prikazuju kako se uz rad, trud i znanje mijenjaju vizure grada – rekao je Huška.

Prije samog početka prezentacije projekta ravnatelj Hrvoje Galić prezentirao je povijest škole te zahvalio svim dionicima ovog, važnog, infrastrukturnog projekta za osnovnu školu.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content