Povratak
Djeca poručila roditeljima: “Ne bacajte smeće u prirodu, ona pripada i nama”

Djeca poručila roditeljima: “Ne bacajte smeće u prirodu, ona pripada i nama”

Nastojimo svake godine posaditi barem stotinjak novih stabala, održavamo redovnu higijenu grada i mislim da se to vidi. Također imamo i reciklažno dvorište koje smo izgradili kako bi naši sugrađani imali mjesto za odložiti sve ono što ne spada u komunalni otpad - navodi Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Edukativno-kreativnom radionicom Dječji vrtić Tratinčica i Poduzetnički centar Pleternica zajedničkim su snagama obilježili današnji Dan planeta Zemlje.

Pleternička gradonačelnica, Marija Šarić ističe kako su za glavni cilj imali dobiti mišljenje djece.

– Nakon edukacije o važnosti čuvanja prirode, razvrstavanja otpada i kasnije kreativne radionice kroz razgovor s djecom smo ostali iznenađeni. Iako su tako mali, svojim neiskvarenim očima vide ispravno i shvaćaju koliko je važno da upravo za njih ostavimo prirodu čistom, bez divljih odlagališta smeća – ističe Šarić.

Pleternica ima za cilj biti iznimno uredan grad, grad zelenila i čistoće, a gradonačelnica navodi kako to ponekad nije nimalo lagan zadatak.

– Nastojimo svake godine posaditi barem stotinjak novih stabala, održavamo redovnu higijenu grada i mislim da se to vidi. Također imamo i reciklažno dvorište koje smo izgradili kako bi naši sugrađani imali mjesto za odložiti sve ono što ne spada u komunalni otpad. No, nažalost još uvijek niču nove divlje deponije, još uvijek nismo svjesni problema koje stvaramo i stoga mi je drago da su danas djeca nama odraslima, jasno i strogo poručila “Priroda pripada i nama” – zaključuje Šarić.

Veliku tu odgovornost i zasluge imaju i sve djelatnice vrtića za koje ravnateljica Nikolina Hačka ima samo riječi hvale.

– Nastojimo uvijek odraditi više, otići makar jedan korak iznad onoga što je naš posao i maksimalno u suradnji s roditeljima učimo djecu sve one stvari koje su primjerene za njihovu dob pa tako i očuvanju prirode. Ovo je samo jedna od akcija na ovu temu, skupljamo mi i čepove ali i provodimo razne druge aktivnosti tako da ne iznenađuje dječja ozbiljnost po pitanju ove teme – navodi Hačka.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content