NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> POLITIKA

Međunarodno priznanje - Jozić među 5 predstavnika RH u Kongresu Vijeća Europe

22.07.2016. - Grad Pleternica

Grad Pleternica poznat je po svojim sposobnostima privlačenja sredstava EU, inovativnim načinima poslovanja (solarne elektrane, mala hidroelektrana), urednom okolišu te po mnogim drugim stvarima. Osim što je to vidljivo našim građanima, vidljivo je i drugim ljudima, stoga je Udruga gradova predložila, a Ministarstvo uprave donijelo odluku kojom na poseban način odaje priznanje Gradu Pleternici. Radi se o imenovanju pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić članom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe za razdoblje od listopada 2016. do listopada 2020. godine.

Hrvatsko izaslanstvo osim gradonačelnice Jozić čine i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Dunja Magaš, zamjenica župana Brodsko-posavske županije, Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Zaboka i Mirko Mališ, načelnik Općine Čačinci.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti, a čini ga 291 zastupnik iz 41 zemlje članice.

Glavni je cilj Kongresa osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskoga ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi. Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

- Velika je čast, a još veće priznanje Gradu Pleternici i svim našim građanima koji mogu biti ponosni što imamo izaslanika u Kongresu. Posebno to dolazi do značaja kada znamo da u RH ima 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u kojima postoji velik broj kvalitetnih župana, gradonačelnika i načelnika, a samo je nas 5 izabrano za izaslanike. S ponosom ću predstavljati i prezentirati kako Pleternicu tako i našu divnu Hrvatsku, te se zalagati u svim segmentima za njen napredak i boljitak - rekla je Antonija Jozić.Pročitajte još

GOSPODARSTVO

Prema statistici DZS-a u Pleternici najveći rast zaposlenih u RH

DRUŠTVO

Pleternica trči zadnjih deset metara do aglomeracije

GOSPODARSTVO

Gostovanje gradonačelnice u emisiji Gospodarski ciklus

DRUŠTVO

Prijavite se za odlazak u Vukovar!

DRUŠTVO

Završen projekt Hrvatskog ženskog društva „I TI ĆEŠ OSTARJETI"

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Privremena bodovna lista o dodjeli stipendija

05.12.2017.

Mjesni odbori Grada Pleternice

09.11.2017.

Javni poziv - dostava prijedloga za pripremu Proračuna za 2018. godinu

04.11.2017.

Jednostavna nabava

23.10.2017.

Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

20.10.2017.

Info za investitore i poduzetnike

Guide_entrepreneurs (en)

Prezentacija potencijala

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

Objedinjeni trošak komunalnih priključaka

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV