NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> POLITIKA

Međunarodno priznanje - Jozić među 5 predstavnika RH u Kongresu Vijeća Europe

22.07.2016. - Grad Pleternica

Grad Pleternica poznat je po svojim sposobnostima privlačenja sredstava EU, inovativnim načinima poslovanja (solarne elektrane, mala hidroelektrana), urednom okolišu te po mnogim drugim stvarima. Osim što je to vidljivo našim građanima, vidljivo je i drugim ljudima, stoga je Udruga gradova predložila, a Ministarstvo uprave donijelo odluku kojom na poseban način odaje priznanje Gradu Pleternici. Radi se o imenovanju pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić članom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe za razdoblje od listopada 2016. do listopada 2020. godine.

Hrvatsko izaslanstvo osim gradonačelnice Jozić čine i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Dunja Magaš, zamjenica župana Brodsko-posavske županije, Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Zaboka i Mirko Mališ, načelnik Općine Čačinci.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti, a čini ga 291 zastupnik iz 41 zemlje članice.

Glavni je cilj Kongresa osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskoga ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi. Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

- Velika je čast, a još veće priznanje Gradu Pleternici i svim našim građanima koji mogu biti ponosni što imamo izaslanika u Kongresu. Posebno to dolazi do značaja kada znamo da u RH ima 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u kojima postoji velik broj kvalitetnih župana, gradonačelnika i načelnika, a samo je nas 5 izabrano za izaslanike. S ponosom ću predstavljati i prezentirati kako Pleternicu tako i našu divnu Hrvatsku, te se zalagati u svim segmentima za njen napredak i boljitak - rekla je Antonija Jozić.Pročitajte još

GOSPODARSTVO

Javni poziv za prijam u radni odnos u projektu „Zaželi"

DRUŠTVO

Sretan i blagoslovljen Božić

DRUŠTVO

Sve je spremno za prvi Advent u parku

GOSPODARSTVO

10 puta više - pleterničkim poduzetnicima milijun kuna potpora u 2018.

GOSPODARSTVO

Prema statistici DZS-a u Pleternici najveći rast zaposlenih u RH

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Proračun Grada Pleternice

08.02.2018.

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Javni poziv - udruge 2018

12.02.2018.

Edukacija za menadžere turističkog razvoja

08.02.2018.

Competitive negotiated procedure (1/3)

30.01.2018.

Competitive negotiated procedure (2/3)

30.01.2018.

Info za investitore i poduzetnike

Pleternica profile

Guide for investors

Porezi i naknade

Baza podataka trgovačkih društava i obrta

Prezentacija o radu Poduzetničkog centra

Kontakt za investitore

Guide for entrepreneurs

Vodič za poduzetnike

Prezentacija potencijala

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV