NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> POLITIKA

Jozić: 'Dolaskom Tolušića na mjesto ministra krenuli su EU natječaji'

20.09.2016. - Grad Pleternica - FOTO: Grad Pleternica

Svega četiri točke su bile prisutne na dnevnom redu 19. gradskog vijeća Grada Pleternice. Kako je predviđeno poslovnikom o radu Gradkog vijeća ono je započelo aktualnim satom, odnosno vremenom kada vijećnici postavljaju pitanja gradonačelnici i njenim suradnicima.

Nakon aktualnog sata na prvoj točki je bilo izvješće gradonačelnice o radu u prvoj polovici 2016. godine. U sklopu rasprave Vladimir Milković je upitao koliko je povučeno sredstava iz Europske unije. Gradonačelnica Antonija Jozić je odgovorila kako nismo bili uopće u mogućnosti povući novac predviđen za projekte jer nije bilo raspisanih natječaja. - Nažalost, od ulaska u EU do kasnog proljeća ove godine, odnosno dolaska Tomislava Tolušića na mjesto ministra regionalnog razvoja i fondova EU nismo imali niti jedan natječaj jer Vlada koja je trebala pripremiti i poslati Operativne programe, temeljem kojih ministarstva dobivaju novac i raspisuju natječaje, nije odradila svoj posao tako da natječaja nije niti bilo. Srećom na to mjesto je došla osoba koja zna što je činiti i već krajem proljeća smo dobili prve natječaje i započeo je ciklus EU sredstava. S obzirom na to da je postupak evaluacije dugotrajan, očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine rezultate natječaja, a u toku 2017. bi onda započeli za realizacijom projekata - pojasnila je Jozić.

Franjo Lucić je upitao što je sa radovima na izgradnji nasipa i u kojoj su fazi projekti rekonstrukcije državnih cesta. - Što se tiče radova na sustavu obrane od poplava oni su u fazi projektiranja i ja očekujem glavni projekt i raspisivanje natječaja za izvođenje radova krajem ove godine. Žao mi je što nije prihvaćena naša ideja, a na koju zakonski imamo pravo da se zbog velikih opasnosti hitno izgradi nasip, a zatim da se napravi dokumentacija. Sada se još moramo strpiti, ali vjerujem da bi i to iduće godine moglo ići u realizaciju. Što se tiče državnih prometnica, mi smo prošle godine završili dvije prometnice vrijedne 26 milijuna kuna te smo odmah zatražili i projektiranje nastavka D525, ali i D38, odnosno cesta prema Slavonskom Brodu i Požegi. Trenutačno su oba projekta u fazi izrade projektne dokumentacije, a ovih dana imamo i sastanak sa projektantima kako bi ukazali na moguće probleme na samom terenu - kazala je Jozić.

- Hoće li nakon rekonstrukcije niskonaponske mreže u Zarilcu tamo ići i javna rasvjeta - upitao je Dražen Soldo. Jozić je kazala kako su sad stečeni preduvjeti za postavljanje javne rasvjete te kako će ona biti postavljena do kraja tekuće godine. Soldo je zahvalio na odgovoru kao i na završetku projekta obnove područne škole u Kuzmici.

Izvješće gradonačelnice je usvojeno sa 12 glasova za te 3 protiv (2 HDSSB i 1 SDP)

Vijećnici su raspravljali i o polugodišnjem izvršenju proračuna koje je također usvojeno kao i novi saziv Savjeta mladih. Uz to svi vijećni, ali i javnost pozvani su da dostave svoje prijedloge za ovogodišnju nagradu povodom Dana grada.

Pročitajte još

GOSPODARSTVO

Javni poziv za prijam u radni odnos u projektu „Zaželi"

DRUŠTVO

Sretan i blagoslovljen Božić

DRUŠTVO

Sve je spremno za prvi Advent u parku

GOSPODARSTVO

10 puta više - pleterničkim poduzetnicima milijun kuna potpora u 2018.

GOSPODARSTVO

Prema statistici DZS-a u Pleternici najveći rast zaposlenih u RH

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Proračun Grada Pleternice

08.02.2018.

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Javni poziv - udruge 2018

12.02.2018.

Edukacija za menadžere turističkog razvoja

08.02.2018.

Competitive negotiated procedure (1/3)

30.01.2018.

Competitive negotiated procedure (2/3)

30.01.2018.

Info za investitore i poduzetnike

Pleternica profile

Guide for investors

Porezi i naknade

Baza podataka trgovačkih društava i obrta

Prezentacija o radu Poduzetničkog centra

Kontakt za investitore

Guide for entrepreneurs

Vodič za poduzetnike

Prezentacija potencijala

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV