NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

UDRUGE I KLUBOVI

> SPORT

Konjički turnir oduševio strane vozače: "Ovo je nešto posebno"

30.06.2016. - Grad Pleternica - FOTO: Marie de Ronde-Oudemans; pozeska-kronika.hr

Međunarodni konjički turnir održan prošlog vikenda je opravdao očekivanja organizatora i domaćih vozača, a strane vozače i članove njihovih ekipa ostavio u čudu zbog gostoprimstva, hrane i ljepote krajobraza. Naravno, uz sve to valja spomenuti i kako je ovogodišnji turnir organizacijski i po broju natjecatelja najbolji do sada.

- Nisam znao što očekivati, moj vozač Josef Dibak je bio prije par godina ovdje rekao je da je super atmosfera pa sam rekao "OK, idemo ove godine tamo". Ono što me je dočekalo je pravo iznenađenje, hrana je fantastična, a tek gostoprimstvo, imao sam osjećaj kao da me ljudi ovdje oduvijek znaju, a i ja njih. Vinogradi su vam prekrasni i uistinu ih znate prezentirati. Siguran sam da ovaj ima svijetlu budućnost. - kazao je Francesco Aletti Montano, vozač iz Italije. Svoje zadovoljstvo nije skrivala niti Maria de Ronde, sutkinja iz Nizozemske koja je isto tako pohvalila i organizaciju turnira, ali i turističku ponudu grada.

- Ovo je jedini turnir u Hrvatskoj na kojem se voze kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Grad Pleternica je ponosni domaćin. Možemo se ponositi odazivom natjecatelja iz Europe, ali i svijeta, danas imamo i natjecatelja iz dalekog Čilea. Želimo i dalje unaprjeđivati turnir kroz razvoj infrastrukture na samom hipodromu kako bi u konačnici privukli turiste i izvan Požeško-slavonske županije koji bi došli pogledati konjički turnir, ali i sve drugo što Pleternica nudi – istaknula je Antonija Jozić s ponosom jer je ovaj konjički turnir opstao i razvio se do europskog i svjetskog ranga. Ističe da su dobili potporu Hrvatskog konjičkog saveza, te da će u buduće grad Pleternica raditi na proširenju turističke i druge ponude gostima iz Europe i svijeta.

Osim subotnjeg nevremena zbog kojeg je ostatak vozača vozio maraton u nedjelju sve je proteklo u najboljem redu. U međunarodnoj konkurenciji dvoprega pobjedio je Josef Dibak, Mađar koji vozi za Italiju. Nacionalni prvak u dvoprezima je David Sušac, dok je prvoplasirani u jednopregu bio Tomislav Drenjančević.

Na turniru je nastupio i Jorge Gutierrez, vozač i Čilea te je zbog toga poseban gost turnira, koji je ujedno i otvorio turnir bio Juan Luis Nilo Valledor. U prilogu možete vidjeti video koji su novinari 24sata snimili.Pročitajte još

DRUŠTVO

Neka zahvalnost i sjećanje na herojska djela nikada ne usahne

POLITIKA

Isplata naknada za članove biračkih odbora

GOSPODARSTVO

Ima li nafte na pleterničkom području?

KULTURA

Jozić: "Izgradnja trga će nas koštati svega 300 tisuća kuna"

GOSPODARSTVO

"Uz potporu PLINK-a otvaranje tvrtke je proteklo jako brzo"

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Odluka - radno vrijeme Devetnica

09.08.2017.

Prethodno savjetovanje s zainteresiranim gospodarskim subjektima

03.08.2017.

E-savjetovanje - Odluka o sufinanciranju troškova školskih udžbenika u šk. god. 2017/18.

31.07.2017.

Javni natječaj za zakup javne površine u Pleternici

25.07.2017.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Pleternica

20.07.2017.

Pitaj gradonačelnicuJeste li robot? 4 + 9 =

Vaša pitanja i odgovori

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA
Pretraži portal:

Grad Pleternica
I. Šveara 2
34310 Pleternica
Tel: 385 (0)34 / 251 046 i 385 (0)34 / 251 006
Fax: 385 (0)34 / 311 049
grad@pleternica.hr

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV