NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> SPORT

Konjički turnir oduševio strane vozače: "Ovo je nešto posebno"

30.06.2016. - Grad Pleternica - FOTO: Marie de Ronde-Oudemans; pozeska-kronika.hr

Međunarodni konjički turnir održan prošlog vikenda je opravdao očekivanja organizatora i domaćih vozača, a strane vozače i članove njihovih ekipa ostavio u čudu zbog gostoprimstva, hrane i ljepote krajobraza. Naravno, uz sve to valja spomenuti i kako je ovogodišnji turnir organizacijski i po broju natjecatelja najbolji do sada.

- Nisam znao što očekivati, moj vozač Josef Dibak je bio prije par godina ovdje rekao je da je super atmosfera pa sam rekao "OK, idemo ove godine tamo". Ono što me je dočekalo je pravo iznenađenje, hrana je fantastična, a tek gostoprimstvo, imao sam osjećaj kao da me ljudi ovdje oduvijek znaju, a i ja njih. Vinogradi su vam prekrasni i uistinu ih znate prezentirati. Siguran sam da ovaj ima svijetlu budućnost. - kazao je Francesco Aletti Montano, vozač iz Italije. Svoje zadovoljstvo nije skrivala niti Maria de Ronde, sutkinja iz Nizozemske koja je isto tako pohvalila i organizaciju turnira, ali i turističku ponudu grada.

- Ovo je jedini turnir u Hrvatskoj na kojem se voze kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Grad Pleternica je ponosni domaćin. Možemo se ponositi odazivom natjecatelja iz Europe, ali i svijeta, danas imamo i natjecatelja iz dalekog Čilea. Želimo i dalje unaprjeđivati turnir kroz razvoj infrastrukture na samom hipodromu kako bi u konačnici privukli turiste i izvan Požeško-slavonske županije koji bi došli pogledati konjički turnir, ali i sve drugo što Pleternica nudi – istaknula je Antonija Jozić s ponosom jer je ovaj konjički turnir opstao i razvio se do europskog i svjetskog ranga. Ističe da su dobili potporu Hrvatskog konjičkog saveza, te da će u buduće grad Pleternica raditi na proširenju turističke i druge ponude gostima iz Europe i svijeta.

Osim subotnjeg nevremena zbog kojeg je ostatak vozača vozio maraton u nedjelju sve je proteklo u najboljem redu. U međunarodnoj konkurenciji dvoprega pobjedio je Josef Dibak, Mađar koji vozi za Italiju. Nacionalni prvak u dvoprezima je David Sušac, dok je prvoplasirani u jednopregu bio Tomislav Drenjančević.

Na turniru je nastupio i Jorge Gutierrez, vozač i Čilea te je zbog toga poseban gost turnira, koji je ujedno i otvorio turnir bio Juan Luis Nilo Valledor. U prilogu možete vidjeti video koji su novinari 24sata snimili.Pročitajte još

POLITIKA

Sretan Dan državnosti!

Uskrsna čestitka!

NAJAVA: Na Veliki petak druženje s građanima uz besplatni perkelt od soma

DRUŠTVO

Raspisan natječaj za Cvjetiće glazbe, a audicija 24. ožujka

DRUŠTVO

Izrada digitalne baze - pošaljite nam tradicionalne slavonske recepte

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Proračun Grada Pleternice

22.02.2016.

Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora gospodarstvu

21.06.2019.

Obavijest ugostiteljima - produženje radnog vremena za Uskrs

18.04.2019.

Javni poziv za iskaz interesa za zakup polj. zemljišta u vlasništvu RH

18.03.2019.

Natječaj - Cvjetići glazbe 2019.

05.03.2019.

Info za investitore i poduzetnike

Guide for investors

Pleternica profile

Porezi i naknade

Prezentacija o radu Poduzetničkog centra

Kontakt za investitore

Guide for entrepreneurs

Vodič za poduzetnike

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

Objedinjeni trošak komunalnih priključaka

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV