Dječji vrtić Pleternica

Dječji vrtić Pleternica

Naziv projekta: Dječji vrtić i jaslice „Tratinčica“ – dogradnja

Vrijednost projekta: 9.204.039,95 kn sa PDV-om

Trajanje projekta:  Planira se da će rekonstrukcija dječjeg vrtića trajati 18 mjeseci

Cilj projekta: Cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnoj sredini kao što je područje Grada Pleternice kroz rekonstrukciju dječjeg vrtića čime će se povećati broj slobodnih mjesta te omogućiti roditeljima upis djece u ovu odgojno obrazovnu ustanovu.

Ciljna skupina: INVESTITORI su ciljna skupina projekta koja će financirati izgradnju tržnice u Pleternici što je planirano realizirati kroz Program Ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Naime, investitor je Grad Pleternica koji prijavljuje projekt na financiranje iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. PROJEKTANTI, ARHITEKTI, GRAĐEVINARI su ciljna skupina budući da će za nadogradnju vrtića biti potrebne njihove usluge te će isti biti angažirani na provedbi projekta izgradnje zgrade prema EnU modelu. PROIZVOĐAČI I PRODAVAČI GRAĐEVINSKOG MATERIJALA su također ciljana skupina jer se izgradnjom zgrada utječe na povećanje proizvodnje građevnog materijala i razvoja investicija u infrastrukturu.

NEZAPOSLENI u Pleternici su također dio ciljane skupine, jer će projekt stvoriti prilike za zapošljavanje.

Opis projekta: Projekt ima za cilj poboljšati uvjete života mladih obitelji na području Grada Pleternice kroz nadogradnju vrtića čime će se povećati broj odgojno obrazovnih skupina u vrtiću te otvoriti mogućnost zaposlenja nezaposlenim osobama. Naime, u Pleternici se  konstantno povećava potražnja za upisom u dječji vrtić budući da su roditelji sve osvješteniji o važnosti predškolskog odgoja za razvoj i socijalizaciju djece. Ujedno u dječjem vrtiću u Pleternici se održava i predškolska nastava koja je obavezna za svu djecu. Neupitan je i pozitivan efekt na cjelokupnu lokalnu zajednicu budući da će pridonijeti obnovi i ljepšoj slici Pleternice, ali i poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, poboljšanju životnih uvjeta u ruralnoj sredini te kao potencijal za druge aktivnosti.

 

Fotografije
Datoteke o projektu

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content