Povratak
10 godina PLINK-a: “To je mjesto okupljanja i razmjene ideja, i mjesto koje provodi desetke milijuna eura vrijedne projekte”

10 godina PLINK-a: “To je mjesto okupljanja i razmjene ideja, i mjesto koje provodi desetke milijuna eura vrijedne projekte”

Posebno sam ponosna što smo u tako kratkom periodu ostvarili zavidne rezultate. Razbili smo davno i svoje predrasude, ali i predrasude drugih oko cilja koji smo si zadali kada smo prije 10 godina otvorili ovu zgradu - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Veliki deseti rođendan rada Pleterničkog inkubatora PLINK prigodno će biti obilježen organizacijom stručne konferencije na temu poduzetništva koja će se održati 31. svibnja u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra s početkom u 10 sati. Konferencija “Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina” okupit će predstavnike poduzetničkog sektora s područja cijele Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Požega, Goranom Šutalo.

– Tematika konferencije usmjerena je na osvjetljivanje potencijala koje ruralne sredine imaju u smjeru razvoja poduzetništva, kako na našoj lokalnoj razini, tako i na razini cijele županije. Program konferencije strukturiran je tako da čini spoj primjera dobre prakse gospodarstvenika i usluga koje poduzetničko-potporne institucije pružaju kao karika u prijavi na natječaje i podrška u svim fazama poslovanja – rekla je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Program konferencije obuhvatit će predavanje Poduzetničkog centra Pleternica koje će predstaviti Nives Vargašević na temu usluga poduzetničko-potpornih institucija, Gorana Šutala ispred HGK na temu Snaga gospodarstva Požeško-slavonske županije te izlaganja predstavnika tvrtki Alles d.o.o., Color grupa, Magma d.o.o. i Straga trans d.o.o o upravljanju vlastitim tvrtkama koja bilježe zapažene poduzetničke rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Ako bi kroz statističke pokazatelje morali odrediti koliko dugo je PLINK centralno mjesto natječaja u Pleternici vjerujem kako bi prosječan odgovor bio preko 20 godina. Stoga sam posebno ponosna što smo u tako kratkom periodu ostvarili zavidne rezultate. Razbili smo davno i svoje predrasude, ali i predrasude drugih oko cilja koji smo si zadali kada smo prije 10 godina otvorili ovu zgradu. Postala je mjesto okupljanja i razmjene ideja, a nastavno na to i mjesto koje šalje završna izvješća i račune te tako pravda desetke milijuna eura vrijedne projekte kako javnog tako i privatnog sektora – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Vezane vijesti

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Započela 3. faza radova na vatrogasnom domu u Požeškoj Koprivnici: „Primarni cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content