Povratak
Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću Tratinčica: “Nikada ne smijemo prestati raditi za djecu”

Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću Tratinčica: “Nikada ne smijemo prestati raditi za djecu”

Podrška i financijska potpora Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade od iznimne je važnosti za ostvarenje ovakvih projekata te se svima nazočnima ovom prigodom obratila i državna tajnica Željka Josić istaknuvši iznimnu čast i zadovoljstvo financiranja ovako vrijedne aktivnosti.

Središnji državni ured za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. g., iz „Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića“ broj 83-21 koji provodi Grad Pleternica, financirao je novo dječje igralište s atletskom stazom za 232 djece koja pohađaju Dječji vrtić Tratinčica u Pleternici.

Uz djelatnike i polaznike DV-a Tratinčica koji su puštanjem šarenih balona u zrak otvorili svoje novo igralište, svečanom otvorenju prisustvovali su i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, te gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

Dječjim nogometnim igralištem i atletskom stazom ostvaren je očekivani rezultat projekta, povećani su materijalni uvjeti samoga vrtića, te je time olakšan rad djelatnika, a malim vrtićarcima kojima je tjelesna aktivnost iznimno važna za njihov rast i razvoj kao i za prevenciju raznih bolesti, omogućen je dodatni sadržaj.

Nikolina Hačka, ravnateljica DV-a Tratinčica istaknula je kako iz godine u godinu rade na poboljšanju razine kvalitete vrtića te kako bez potpore osnivača, Grada Pleternice te tima iz Poduzetničkog centra Pleternica koji pripremaju njihovu projektnu dokumentaciju, ne bi na tome mogli raditi.

„Verificirali smo sportski program koji je dopuna svemu ovome što radimo. Naša djeca su oduševljena, povratne informacije s treninga i njihovo veselje veliki je plus da mi radimo ono što oni žele. Nadam se da i njihovi roditelji vide te rezultate jer kroz igru i vježbu stvaramo nove zdrave navike, a one će biti dobra podloga za sve što ih očekuje.“ – rekla je ravnateljica Hačka.

„Ono što nam je izuzetno važno je da svi ovi projekti koje radimo na području Pleternice, posebno na prostorima našega vrtića, poboljšavaju kvalitetu usluga koje nudimo našim najmlađim sugrađanima. Oni su naše blago i ako u njih ulažemo onda zasigurno imamo bolju budućnost. Posebno zahvaljujem Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, jer osim u ovom projektu, podržavaju nas u nizu drugih projekata koje provode naše udruge iz Pleternice.“ – istaknula je gradonačelnica Marija Šarić u svome obraćanju te se zahvalila na podršci i dobroj suradnji s ravnateljicom Hačka, županicom Antonijom Jozić kao i državnom tajnicom Željkom Josić, jer su one, zajedno sa Poduzetničkim centrom Pleternica, kako je rekla gradonačelnica, tim koji sve osmišljene projekte gura naprijed ka njihovom ostvarenju.

Županica Antonija Jozić čestitala je gradonačelnici Šarić na svim aktivnostima koje provodi u Pleternici u smislu poboljšanja kvalitete rada dječjeg vrtića istaknuvši kako je u Požeško-slavonskoj županiji veliki broj djece koja imaju potrebu za pohađanjem vrtića, ali je veliki problem nedostatak vrtićkih kapaciteta.

„Iz tog razloga, velike nade polažemo i u Vas državna tajnice Josić, ali i u Vladu Republike Hrvatske da nam osigurate dodatna sredstva kako bismo gradili tu infrastrukturu. Ovi osmjesi djece i zadovoljna lica njihovih roditelja kažu da radimo najbolju moguću stvar, a ono što bih posebno istaknula kao nešto što nije uobičajeno u vrtićima, DV Tratinčica jedini na području naše županije ima zaposlenu magistru kineziologije, profesionalku koja prati našu dječicu od njihovih prvih koraka pa sve do polaska u predškolu i osnovnu školu, a to je smjer koji je odredio Grad Pleternica. Vjerujem da će djeca na ovome igralištu imati puno veselih koraka.“ – rekla je županica Jozić.

Podrška i financijska potpora Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade od iznimne je važnosti za ostvarenje ovakvih projekata te se svima nazočnima ovom prigodom obratila i državna tajnica Željka Josić istaknuvši iznimnu čast i zadovoljstvo financiranja ovako vrijedne aktivnosti.

„Ulaganje u djecu najveći je ulog u našu budućnost. Djeca nam doista mogu najviše donijeti te se zato kao Vlada trudimo uložiti u ono što nam je najvažnije, a to je upravo predškolski odgoj i obrazovanje. Drago mi je da je ovaj dječji vrtić dobio svoju novu aktivnost, svoje igralište, i sigurna sam da će sva djeca iz grada Pleternice koja su upisana i koja će se upisivati biti jako zadovoljna i sretna sa svim aktivnostima koje vrtić nudi. Mi ćemo i dalje nastojati podržavati općine i gradove, a u Požeško-slavonskoj županiji financirali smo sedam lokalnih samouprava kako bi se i dalje održao i razvijao predškolski odgoj i obrazovanje. Uložili smo u pet vrtića u ovoj županiji, a jedan od njih je i ovaj u Gradu Pleternici.“ – rekla je državna tajnica Josić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content