Povratak
Antonija Jozić: “Iako smo već proširili postojeći vrtić u Pleternici, sada moramo graditi novi. Hvala vam na tome!”

Antonija Jozić: “Iako smo već proširili postojeći vrtić u Pleternici, sada moramo graditi novi. Hvala vam na tome!”

Protekli tjedan je isplaćena naknada Grada za 32 novorođene bebe u zadnjem, četvrtom, tromjesečju 2020. godine

Iako je nacionalna demografska statistika pokazala kako se na razini Hrvatske rodilo manje djece nego protekle godine, Pleternica se nalazi u “zelenom dijelu” te statistike, odnosno u onom koji bilježi porast novorođene djece.

Tako je u 2020. rođeno 10 beba više nego u 2019. što je ukupno 102 nova stanovnika našeg grada. Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić navodi kako statističke pokazatelje treba pogledati u širem obliku.

– Jasno da je svaki rast važan pa tako i ovaj u 2020. godini, no usporedimo li to s 2017. godinom kada je rođeno 74 djece onda pričamo o čak 2 razredna odjeljenja više koja će nam se pojaviti za 7 godina u školskim klupama. Sretni smo zbog takvih podataka i koristim priliku da čestitam i zahvalim svim roditeljima – kaže Jozić.

Dodaje kako je protekli tjedan isplaćena naknada Grada za novorođene u zadnjem, četvrtom tromjesečju, a na upit o malom kapacitetu vrtića odgovara s osmijehom.

– Što da vam kažem, kada smo gradili prvi svi su govorili da je ogroman i da nam ne treba toliko veliki vrtić, pa smo ga na kraju morali nadograditi. Kada smo ga nadograđivali ponovno su kružile iste priče o megalomanskoj i bespotrebnoj gradnji, a sad i ta nadogradnja postala mala – kaže Jozić kroz smijeh.

Grad Pleternica u ovom trenutku izdvaja oko 4 milijuna kuna za sufinanciranje preko 200 vrtićaraca, a lista čekanja dovoljno govori o kvaliteti rada vrtića, prihvatljivoj cijeni i potrebi za proširenjem.

– Ono što mogu reći je da proširenja postojećih kapaciteta u Pleternici u ovom trenutku neće biti. Osim, naravno, izgradnje bazena. Postojeću potrebu za povećanjem kapaciteta ćemo riješiti izgradnjom novog vrtića u Kuzmici koji se nametnuo kao logično rješenje jer se nalazi između Pleternice i Požege, tako da je usput svima onima koji su zaposleni u Požegi – zaključuje Jozić.

Vezane vijesti

Ivan Novosad 17. 02. 1984. – 30. 04. 2024.

Pročitaj više

Položeni vijenci povodom VRO Bljesak

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content