Povratak
Badnjak u Pleternici – tradicionalno druženje uz posne obroke i medenu rakiju

Badnjak u Pleternici – tradicionalno druženje uz posne obroke i medenu rakiju

- Badnjak je dan kad je sve opuštenije, uvijek je to jedna lijepa akcija, građani mogu razmijeniti iskustva s obrtnicima, provesti tih par sati zajedno. Mladi iz Pleternice tradicionalno će dijeliti medenu rakiju, a vjerujem da nas očekuje jedno lijepo i ugodno druženje tog dana – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice

Tradicionalno i ove godine na Badnjak, obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica organiziraju prigodnu akciju podijele posnih obroka građanima.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pohvalio je dugogodišnju akciju i pozvao sve građane da dođu ove subote u Šetališnu zonu.

Podjela se svake godine održava i u Pleternici te je stoga i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić pozvao građane Pleternice na ugodno druženje.

„Grad Pleternica i obrtnici svake godine organiziraju ovu akciju, jedno blagdansko druženje u mirnijem tempu. Badnjak je dan kad je sve opuštenije, uvijek je to jedna lijepa akcija, građani mogu razmijeniti iskustva s obrtnicima, provesti tih par sati zajedno. Mladi iz Pleternice tradicionalno će dijeliti medenu rakiju, a vjerujem da nas očekuje jedno lijepo i ugodno druženje tog dana.“ – rekao je Domagoj Katić.

Devetu godinu za redom organizira se ova akcija, a ove godine dijelit će se perkelt od soma.

”Ovo je jedna u nizu akcija kojom želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Potvrđuje to i godina koja je na izmaku, jer obrtništvo konačno bilježi pozitivne pomake, povećano je otvaranje novih obrta, kao i zapošljavanje kod obrtnika. S danom 21.12.2022. godine brojimo 1238 obrta, što je povećanje u odnosu na prosinac 2021. godine. Imamo prijavljenih žena u obrtu 382 i muškaraca 1875. Ukupno vlasnika obra je 1257, a ukupno zaposlenih u obrtima je 2733.“ – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

Na kraju je predsjednik Obrtničke komore Zlatko Špiranec pozvao sve građane Požege i Pleternice da dođu besplatno kušati pripremljeni obrok.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content