Povratak
Botički: “Popularizacijom samice ovakvim aktivnostima želimo osvijestiti njen značaj”

Botički: “Popularizacijom samice ovakvim aktivnostima želimo osvijestiti njen značaj”

Drago mi je da interes gradova i općina raste, pa tako i ovdje u Pleternici zahvaljujući ovoj infrastrukturi i priči Muzej bećarca koja nas sve nekako suptilno povezuje možemo raditi na promociji tambure i tamburaške glazbe - rekao je Saša Botički, predsjednik HDTP-a.

Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga organiziralo je, uz potporu Grada Pleternice i Ministarstva kulture i medija, 13. međunarodni seminar za nastavnike tambura i voditelje tamburaških orkestara. Uz brojne teme predstavljen je i Ljetni tamburaški kamp u Pleternici koji u kolovozu očekuje svoju drugu generaciju polaznika.

– Rekao bih da je organizacija ovog seminara u Pleternici samo nastavak dobre suradnje koju smo započeli prošle godine sa Ljetnim tamburaškim kampom. Drago mi je da interes gradova i općina raste, pa tako i ovdje u Pleternici zahvaljujući ovoj infrastrukturi i priči Muzej bećarca koja nas sve nekako suptilno povezuje možemo raditi na promociji tambure i tamburaške glazbe – rekao je Saša Botički, predsjednik HDTP-a.

Uz predavanja i koncert Golden Strings Orchestra održana je i radionica tambure samice koja ima veliki značaj u glazbenoj pedagogiji Slavonije.

– Samica je možda uz sve ostale instrumente u sjeni, no njen prekrasan izričaj zasigurno zaslužuje svjetla pozornice stoga i želimo aktivno raditi na njenoj revitalizaciji. Ovakvim aktivnostima, seminarima, radionicama bilo one jednodnevne ili višednevne želimo osvijestiti javnosti njen značaj – zaključio je Botički.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content