Povratak
Čestitamo Dan Europe!

Čestitamo Dan Europe!

Vijeće Europske unije je u Milanu 1985. godine donijelo odluku kojom se 9. svibanj svaku godinu obilježava kao ”Dan Europe“.

Davne 1950., točnije 9. svibnja Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija.
– Benefiti članstva Hrvatske u Europskoj uniji vidjljivi su na svakom koraku i uistinu zahvaljujući tom članstvu bilježimo niz velikih investicija na području Pleternice. Sve su to projekti koje mi samostalno, bez zaduživanja, ne bi mogli financirati. Naravno, važno je znati i važnosti zajedničke politike gospodarstva, razvoja poljoprivrede, bezcarinskih zona, ali jednostavnije prometa robe, usluga i putnika. Čestitam vam Dan Europe, a kako bi uspjeli prezentirati sve ono dobro što smo napravili pripremili smo i jednu brošuru koju možete vidjeti u prilogu – istaknula je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.
Vijeće Europske unije je u Milanu 1985. godine donijelo odluku kojom se 9. svibanj svaku godinu obilježava kao ”Dan Europe“.

Vezane datoteke

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content