Povratak
Dodijeljena 21 potpora najmlađim stanovnicima Pleternice: “Radovi na vrtiću Kuzmica su u tijeku i želimo biti spremni što prije”

Dodijeljena 21 potpora najmlađim stanovnicima Pleternice: “Radovi na vrtiću Kuzmica su u tijeku i želimo biti spremni što prije”

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić je istaknula i kako je Grad Pleternica, uz dodijeljenu potporu na raspolaganje stavio niz pronatalitetnih mjera krenuvši od jedinstvenog gradskog dječjeg doplatka za svako dijete bez ograničenja, subvencioniranja troška vrtića, do potpore mladim obiteljima za kupnju nekretnine, a sve iz cilja kako bi maleni Pleterničani imali što bezbrižnije djetinjstvo u svom gradu.

Nakon nekoliko pandemijskih godina u kojima nije bila moguća osobna podjela novčane naknade za novorođenčad, iznova je upriličen prijem roditelja i najmlađih građana Grada Pleternice. Na prijemu u Dječjem vrtiću Tratinčica novčanu potporu primilo je 21 dijete, rođeni u prvom tromjesečju 2023. godine na području Grada Pleternice.

– Iznimno mi je drago vidjeti baš naše najmlađe sugrađane na mjestu gdje će uskoro činiti svoje prve korake i odrastati sa svojim vršnjacima u igri i učenju. Dječji vrtić Tratinčica trenutno pohađa 260 djece u 5 skupina jaslica i 7 vrtićkih skupina. Kapacitete smo popunili i sada se nadograđujemo u jednom drugom pogledu novim sadržajima i novim programima. Već smo verificirali sportski program koji je na raspolaganju i djeci koja ne pohađaju vrtić, od 1. rujna svi naši mališani moći će pohađati i verificirani program engleskog jezika, a u bližoj budućnosti očekuje nas i uspostava Montessori programa – rekla je Nikolina Hačka, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

– Odlučili smo vratiti ovaj lijepi događaj da se zajednički podružimo i da razgledate vrtić jer brzo dođe trenutak kada vaši mališani kreću u svoj drugi dom. Ono što bih željela istaknuti je da su radovi u vrtiću Kuzmica u tijeku i želimo biti spremni kada vaša djeca stanu na noge da imamo dovoljno kapaciteta primiti sve mališane koji traže svoje mjesto – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Šarić je istaknula i kako je Grad Pleternica, uz dodijeljenu potporu na raspolaganje stavio niz pronatalitetnih mjera krenuvši od jedinstvenog gradskog dječjeg doplatka za svako dijete bez ograničenja, subvencioniranja troška vrtića, do potpore mladim obiteljima za kupnju nekretnine, a sve iz cilja kako bi maleni Pleterničani imali što bezbrižnije djetinjstvo u svom gradu.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content