Povratak
Dok sada uživamo izborenu nam slobodu i slobodno živimo u svojoj domovini ne smijemo niti jednom zaboraviti sve one koji su nam to omogućili

Dok sada uživamo izborenu nam slobodu i slobodno živimo u svojoj domovini ne smijemo niti jednom zaboraviti sve one koji su nam to omogućili

Čestitam ovaj dan svim heroinama i herojima obrane Hrvatske, svim braniteljicama i braniteljima njihov dan te svima nama Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Neka nam vječno živi naša Hrvatska

Polaganjem vijenaca i molitvom kraj spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Pleternici je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijence su prvo položile udruge proistekle iz Domovinskog rata te roditelji poginulih braniteljica i branitelja, zatim Grad Pleternica na čelu s gradonačelnicom Antonijom Jozić, Policijska postaja Pleternica, Udruga Branko Drinovac Lega, Hrvatska demokratska zajenica Grada Pleternice te gradski vijećici okupljeni oko Nezavisne liste Grada Pleternice.

Prigodu molitvu vodio je pleternički župni vikar Tomislav Dokoza koji je kroz kratku propovjed zahvalio svima na herojskom podvigu te istaknuo duboku zahvalu svima posebice onima koji su položili svoje živote u obrani domovine.

Pleternička gradonačelnica je u prigodi obilježavanja istaknula kako herojska žrtva naših braniteljica i branitelja živi u svima nama svakodnevno.

– Dok sada uživamo izborenu nam slobodu i slobodno živimo u svojoj domovini ne smijemo niti jednom zaboraviti sve one koji su nam to omogućili. Njihova žrtva je utkana u sve nas i obavezuje nas da izgrađujemo našu Hrvatsku za djecu koja dolaze iza nas – rekla je Jozić.

– Čestitam ovaj dan svim heroinama i herojima obrane Hrvatske, svim braniteljicama i braniteljima njihov dan te svima nama Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Neka nam vječno živi naša Hrvatska – zaključila je.

Vezane vijesti

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content