Povratak
Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

-Dovršetkom ovog projekta korak smo bliže cilju u tom segmentu, a to je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima.-ističe Šarić.

Kroz razne rekonstrukcije prometnica, Grad Pleternica pokušava rješavati i problematiku nogostupa u okolnim naseljima. Nešto više od pola godine je prošlo od dovršetka radova na nogostupu Buka, Svilne i Resnika, a radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu već ulaze u visoku fazu izvođenja.

Ovaj projekt vrijedan eura u realizaciji je zahvaljujući Županijskoj upravi za ceste, čija je ravnateljica Ivona Matačić obišla radove zajedno s Antonijom Jozić, županicom Požeško-slavonske županije, Marijom Šarić, gradonačelnicom Grada Pleternice, koji sufinancira ovaj projekt, stručnim nadzorom radova te predstavnicom Niskogradnje Jurčak d.o.o. koja je i izvođač samih radova.

-Trenutno imamo pripremljeno 3 tisuće metara asfalta, dok je ukupna dužina radova 5 tisuća metara, čime će se ostvariti pješačka komunikacija kroz cijelo selo i povećati sigurnost prometa.-izjavila je Matačić.

Realizacija izrade nogostupa započela bi i ranije, no aglomerizacija je uvelike usporila cijeli proces.

-Ovo je jedan značajan projekt, ali realizacijom više ovakvih  projekata u svim našim naseljima stvaramo jednu veliku cjelinu. Dovršetkom ovog projekta korak smo bliže cilju u tom segmentu, a to je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima. – ističe Šarić.

Novi nogostup zasigurno će koristiti svim stanovnicima Brodskog Drenovca, a najviše njihovim mališanima koji će imati siguran put do škole, što je i najvažniji ishod ovog projekta.

– Ovakvi projekti su izuzetno važni jer direktno utječu na sigurnost građana i zbog toga predstavljaju prioritet u svim našim gradovima i općinama. Uz navedene projekte koji su uključeni u Plan građenja Županijske uprave za ceste, jedan od budućih projekata ovog tipa koji bih posebno istaknula je izgradnja pješačkih staza i kolnih ulaza kroz naselja Vidovci i Dervišaga. Ulaganja se rade prema prioritetima i prema ukazanim potrebama jedinica lokalne samouprave, a veliki partner u izgradnji adekvatne prometne infrastrukture su naravno Hrvatske ceste kojima se ovim putem zahvaljujem. Svjesni smo i problematike kašnjenja na određenim dionicama kao što su rekonstrukcije državne ceste Lipik-Dobrovac i državne ceste Frkljevci-Kadanovci što ni u kojem slučaju ne stavljamo po strani. Iako nismo investitor i dalje smo ti koji će ukazivati na probleme i apelirati kako bi agonija naših građana koju stvara kašnjenje čim prije završila – zaključila je Jozić.

Vezane vijesti

Ivan Novosad 17. 02. 1984. – 30. 04. 2024.

Pročitaj više

Položeni vijenci povodom VRO Bljesak

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content