Povratak
Druženje u Buku uoči završetka radova na nogostupu: “Vaše zajedništvo pokazuje ovaj ponos na vašim licima”

Druženje u Buku uoči završetka radova na nogostupu: “Vaše zajedništvo pokazuje ovaj ponos na vašim licima”

Izrada pješačkih staza u spomenutim naseljima dokaz je da se udruživanjem snaga na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini mogu učiniti veliki pomaci u našim naseljima.

Kako bi zahvalili svima onima koji su sudjelovali na procesu izrade pješačkih staza te obilježili završetak radova, MO buk je organizirao druženje na kojem su s velikom radošću prisustvovali mještani Buka, Svilne i Resnika, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Ovaj projekt bio je dugogodišnja želja svih mještana. Svjesni veličine i financijskog opsega samog projekta, MO Buk se obratio Gradu Pleternici za pomoć. Njihovim zalaganjem za rješavanjem ovog sigurnosnog problema, ovaj projekt vrijedan milijun eura uspješno je realiziran zahvaljujući Hrvatskim cestama dok je izvođač radova bila požeška tvrtka Promet građenje.

– Naša sela Resnik, Svilna i Buk dobila su prekrasne pješačke staze u sklopu kojih su izgrađeni i kolni ulazi te ugibališta na novim autobusnim stajalištima. Sa zadovoljstvom mogu reći da je pravi užitak vidjeti da su upravo te pješačke staze postale omiljeno mjesto druženja pješaka, sportaša rekreativaca, djece i mladih, naših starijih sugrađana te da su nas još više zbližila, povezala i ujedinila – izjavio je predsjednik MO BUK Tomislav Tvrdy.

Osim što novi nogostup daje prekrasan ulazak u spomenuta naselja i Grad Pleternicu, novim nogostupom djeca dobivaju siguran put do škole, što je i najvažniji ishod ovoga projekta.

– Izuzetno mi je draqo da nas je MO Buk danas okupio kako bi zahvalili svima onima koji su potakli pitanje rješavanja ovog problema, posebice sadašnjoj županici,
a bivšoj gradonačelnici Antoniji Jozić, Hrvatskim cestama, koje su investitor radova, izvođaču radova i svima onima koji su utkali sebe kako bi se ovaj projekt priveo kraju. Vaše zajedništvo pokazuje ponos na vašim licima. Ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti ovako dalje – rekla je Šarić.

Izrada pješačkih staza u spomenutim naseljima dokaz je da se udruživanjem snaga na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini mogu učiniti veliki pomaci u našim naseljima.

– Uistinu mi je veliko zadovoljstvo biti danas u prostorijama DVD-a Buk. Na ovom današnjem okupljanju, u trenutku kada MO Buk zajedno s Gradom Pleternicom na neki način obilježava završetak radova na izgradnji nogostupa u naseljima Buk, Resnik i Svilna. Ovaj projekt je proizišao iz zahtjeva i potreba stanovnika spomenutih naselja, svih onih koji su strpljivo čekali da do ovog trenutka danas dođe. Vaše zajedništvo je dovelo do ovoga – izjavila je Jozić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content