Povratak
Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Kroz tjedan ili dva krećemo ponovno s Programom Zaželi koji vjerujem vama puno znači, a razlika u odnosu na ranije je ta što će sada program trajati tri godine. Za to smo se borili, Vlada Republike Hrvatske je prepoznala važnost i vjerujem da se tome veselite kao i naše gerontodomaćice – rekla je Marija Šarić.

Prigodom Svjetskog dana zdravlja, a u sklopu programa Dnevnog i putujućeg boravka za osobe starije životne dobi koji se provode u Pleternici, udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica provodi niz aktivnosti kroz cijeli tjedan.

Kako bi potakli svoje korisnike na aktivno druženje i brigu o zdravlju, organiziran je izlet i druženje u prirodu na Ranču Čondić, u sklopu kojeg je održano i predavanje dr. med. specijalistice gastroenterologije Anamarije Jurić na temu „Nealkoholna masna bolest jetre – tiha epidemija 21. stoljeća“.

Hrvatsko ženskog društvo Pleternica odnedavno aktivno surađuje s općinom Jakšić s ciljem unaprjeđivanja kvalitete života djece, mladih, ali i osoba starije životne dobi pa su se tako pripadnicima zlatne dobi pleterničkog kraja pridružili su se i prijatelji iz Jakšića zajedno s načelnikom Općine Jakšić Ivicom Kovačevićem, ali i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

– Ovdje smo da porazgovaramo, da nam ukažete na vaše potrebe i ono što mi možda iz naše perspektive ne vidimo, a vama je bitno. Dokazali smo da znamo privući sredstva i vaše potrebe ćemo i dalje nastaviti implementirati u sve buduće projekte. Kroz tjedan ili dva krećemo ponovno s Programom Zaželi koji vjerujem vama puno znači, a razlika u odnosu na ranije je ta što će sada program trajati tri godine. Za to smo se borili, Vlada Republike Hrvatske je prepoznala važnost i vjerujem da se tome veselite kao i naše gerontodomaćice – rekla je Šarić.

Projekt koji je proistekao iz potrebe naših sugrađana, a koji je spreman za realizaciju je Centar za starije osobe.  Uz gradnju pleterničkog Centra, gradi se i Centar u Jakšiću koji će svakako rasteretiti sustav i omogućiti usluge svima koji trebaju.

– Ovaj projekt koji zajednički provodite šalje uistinu jednu snažnu poruku, a to je ona poruka koju mi u Požeško-slavonskoj uvijek ističemo, poruka zajedništva, suradnje, poruka međusobnog poštovanja. Uz Centar za starije u Pleternici, s ponosom mogu najaviti i Centar za starije u Jakšiću koji je u fazi potpisivanja ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na čelu s ministrom Marinom Piletićem. Dva su to centra za starije, a spomenut ću i Braniteljski centar u Pakracu u čiju se realizaciju ide, za sve one ljude koji su stali u obranu Republike Hrvatske i kojima kao društvo jako puno dugujemo. Vjerujem da je to jedna velika poruka Vlade da brine o malim županijama kao što je Požeško-slavonska županija i da skrbi o našoj zlatnoj dobi – rekla je županica Antonija Jozić.

Vezane vijesti

Roštiljada u Zarilcu ponovno oduševila: „Koliko energije, mirisa i osmijeha na jednom mjestu“

Pročitaj više

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content