Povratak
Dva nova projekta za mlade vrijedna 175 tisuća kuna : “Mladi su uvijek imali svoje mjesto u Gradu”

Dva nova projekta za mlade vrijedna 175 tisuća kuna : “Mladi su uvijek imali svoje mjesto u Gradu”

Projekti su to velikog značaja za Grad i lokalnu zajednicu kada su u pitanju mladi čiji potencijal Grad potiče – napomenuo je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Na početnoj konferenciji u Interpretacijskom centru Terra Panonica predstavljena su dva nova projekta za mlade ukupne vrijednosti 175 tisuća kuna financirani iz Središnjeg ureda za demografiju i mlade, a nositelji su udruge Hrvatsko Žensko društvo Pleternica i Mladi za mlade Pleternica.

Ciljevi projekata „Na mladima svijet ostaje“ i Mladi START su osnažiti mlade kroz društvenost i aktivnost u lokalnoj zajednici. Kako navodi pleternički dogradonačelnik, Domagoj Katić projekti su to velikog značaja za Grad i lokalnu zajednicu kada su u pitanju mladi čiji potencijal Grad potiče.

– Mladi su u Pleternici uvijek je imala svoje mjesto, svog partnera u Gradu, a tako je i kroz ova dva projekta. Hvala vam na svim aktivnostima koje provodite, posebice želim naglasiti dio koji se odnosi na oživljavanje običaja i tradicije. Aktivnosti su to koje su provodili naši stari, od kojih još puno toga možemo naučiti, stoga mi je drago da tu međugeneracijsku suradnju vidim u oba projekta. To novo stečeno znanje zasigurno će vam pomoći. Isto tako, kroz provedbu projekata vjerujem da ćete dobiti nove ideje, stvoriti nove projekte te nastaviti sa pozitivnom pričom jer su ovo projekti velikog značaja za Grad kada su u pitanju mladi čiji se potencijal vidi – rekao je Katić.

Na predstavljanju ovih važnih projekata prisustvovali su još i ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffman, zamjenik županice Ferdinand Troha, predstavnik NK Slavija Ante Jozić te predsjednica Udruge Mladi za mlade Pleternice, Iva Glibo.

Zamjenik županice Ferdinand Troha također je pozdravio prisutne, čestitao na novim projektima i istaknuo da povezivanje generacija te aktivniji i društveniji život mladih u zajednici, nota je koja će kroz ove projekte još više zaživjeti.

– Čestitam na projektima koji značajno obogaćuju društveni život te daju mogućnost mladima da steknu nove vještine i iskustva i još aktivnije se uključe u razvoj zajednice – poručio je Troha.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content