Povratak
Dvjema retencijama vrijednima 350 tisuća kuna osigurano zaustavljanje vode na području Frkljevaca i Kadanovaca

Dvjema retencijama vrijednima 350 tisuća kuna osigurano zaustavljanje vode na području Frkljevaca i Kadanovaca

Prilikom obilaska završenih investicija Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice je ustvrdila kako je prijedlog koji je od strane Grada otišao uvelike i realiziran, a ove dvije retencije su zasigurno jedne od većih investicije koje se financiraju redovnim sredstvima.

Dvjema retencijama vrijednima 350 tisuća kuna osigurano zaustavljanje vode na području Frkljevaca i Kadanovaca

Novom investicijom Hrvatskih voda višegodišnji problemi stanovnika naselja Frkljevci i Kadanovci došli su svome kraju. Zbog velikih oborina u proteklim godina prostor i stanovnici oko vatrogasnog doma DVD-a Frkljevci Kadanovci su bili u konstantnoj ugrozi jer postojeći kanali nisu mogli ponijeti toliko velike količine vode koja se u par navrata u vrlo kratkom vremenu pustila na područje iznad groblja.

Stoga je prijedlog Grada Pleternice u 2020. godini za plan rada Hrvatskih voda u 2021. godini sadržavao i izgradnju dvije mini retencije u tom slivnom području. Prilikom obilaska završenih investicija Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice je ustvrdila kako je prijedlog koji je od strane Grada otišao uvelike i realiziran, a ove dvije retencije su zasigurno jedne od većih investicije koje se financiraju redovnim sredstvima.

– Suradnja s ovim mjesnim odborom je uistinu odlična, tako da konstantno imamo informacije s terena i potrebe koje se trebaju rješavati. Neke se rade strateški i duže traju poput sustava odvodnje, a neke ipak idu brže jer su i kao same investicije jednostavnije. Zahvaljujem na suradnji i mjesnom odboru i Hrvatskim vodama i drago mi je da smo uspjeli u cilju zadržavanja vode – ističe Šarić.

Vrijednost obje investicije je oko 350 tisuća kuna, a da su već pokazale svoju važnost svjedoči i činjenica kako su uspjele zadržati veliku količinu vode u srpnju ove godine. – Netom po završetku radova pala nam je ogromna kiša na ovo područje, a sva voda je uspješno zaustavljena tako da su već pokazale svoju važnost za ljude koji su do jučer bili ugroženi od takvih velikih kiša koje sve češće padaju u kratkom roku – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Vezane vijesti

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content