Povratak
Dvorana prepuna djece: “Pleternica je Grad prijatelj djece tokom cijele godine”

Dvorana prepuna djece: “Pleternica je Grad prijatelj djece tokom cijele godine”

- Draga djeco, roditelji i odgojitelji, učitelji i svi dragi gosti, pozdravljam vas u ime dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice u našem, dječjem tjednu, tjednu kada ste nas vi odrasli posebno slušali i pratili, a mi smo vam pokušali iznijeti svoje ideje i maštarije. Mi smo se aktivno uključili u organizaciju dječjeg tjedna - rekla je Marta Gabrek, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.

Kako najveseliji tjedan odmiče tako su i aktivnosti sve posjećenije i atmosfera sve veselija. Djeca su tako uistinu u velikom stilu sudjelovali na priredbi u Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje je bilo prisutno preko stotinu djece izvođača i preko 300 posjetitelja.

Vrijedna djeca Osnovne škole fra Kaje Adžić Pleternica, Područne škole Gradac, Glazbene škole Požega područno odjeljenje Pleternica, polaznici Dječjeg vrtića Tratinčica, Plesna sekcija Cvjetići glazbe te članovi KUD-a Orljava i Pleterničkih mažoretkinja pripremili su iustinu bogat i zabavan program.

Prije samog početka sve prisutne je pozdravila Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica koji je, kako ističe, pripala čast organizirati ovaj događaj. – Zahvaljujem se svima vama na dolasku i roditeljima na komunikaciji koju su imali s nama, a sve s ciljem da djeci posvetimo maksimalnu pažnju i da ovaj događaj protekne upravo onako kako oni zaslužuju – istaknula je Hoffmann.

Dječje gradsko vijeće je glavni partner u Dječjem tjednu, a njegova predsjednica Marta Gabrek je pozdravila sve prisutne.

– Draga djeco, roditelji i odgojitelji, učitelji i svi dragi gosti, pozdravljam vas u ime dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice u našem, dječjem tjednu, tjednu kada ste nas vi odrasli posebno slušali i pratili, a mi smo vam pokušali iznijeti svoje ideje i maštarije. Mi smo se aktivno uključili u organizaciju dječjeg tjedna. Jedna od aktivnosti je odabir najboljeg dječjeg likovnog rada izloženog u knjižnici i izrada promo videa. Iz hrpe dječjih radova bilo je teško odabrati najbolje i najmaštovitije, svi su nosili posebnu poruku i bili zabavni, svaki na svoj način. No, odabrali smo tri koja su se najviše istaknula. Autori radova su: Nora Gomerčić iz Dječjeg vrtića Tratinčica, Marta Vračić iz 4. razreda Područne škole Bučje i Rita Srdarević, 3a OŠ fra Kaje Adžića – istaknula je Gabrek.

Kao gosti iznenađenja pojavili su se klaun Pleterko te plesna skupina predvođena Julianom Hoffmann i Karmen Kopić koje su pokazale kako to izgleda kada hobi i nastupi od malih nogu izgledaju kada postanu način života.

Pleternička gradonačelnica, Marija Šarić je istaknula kako je veliko zadovoljstvo vidjeti ovoliko djece koji koriste gradske prostore da bi prikazali svoje znanje. – Naša djeca zaslužuju najbolje, a naša je obaveza da im to omogućimo, smatram kako je ova dvorana i cjelokupna manifestacija primjer toga. Koristim i ovu priliku da zahvalim svima koji marljivo rade tokom cijele godine, a mi ćemo kao grad kroz naše manifestacije kao i do sada uključivati djecu i njihove mentore jer Pleternica je Grad prijatelj djece cijele godine, a ne samo u dječjem tjednu – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content