Povratak
Isplata odštete za stambene objekte u tijeku: “Preko 600 vlasnika i 800 tisuća eura odštete”

Isplata odštete za stambene objekte u tijeku: “Preko 600 vlasnika i 800 tisuća eura odštete”

- Vjerujem kako ćemo u naredim danima zaključiti isplate na zadovoljstvo naših sugrađana. Ono što je važno naglasiti je da će šteta za poljoprivredu biti isplaćivana direktno od strane Ministarstva poljoprivrede - zaključila je Šarić.

Snažno olujno nevrijeme koje je pogodilo područje Pleternice prouzročilo je brojne štete. Dovršetkom postupka procjene i evidencije elementarne nepogode stvoreni su uvjeti za isplatu odštete od strane Vlade Republike Hrvatske koja se odnosi isključivo na stambene objekte.

– Moram istaknuti kako nikada veći postotak odštete nije isplaćen. Naime radi se o ukupnoj procjeni od 1,36 milijuna eura, a odobrena i osigurana odšteta je 817 tisuća eura za 637 kućanstava. Dakle, radi se o čak 60 posto odobrenih sredstava što je uistinu velik postotak – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

S obzirom da se radi o velikom broju korisnika isplate idu svojom dinamikom, no Šarić navodi kako nije moguće sve isplatiti u jednom danu. – Vjerujem kako ćemo u naredim danima zaključiti isplate na zadovoljstvo naših sugrađana. Ono što je važno naglasiti je da će šteta za poljoprivredu biti isplaćivana direktno od strane Ministarstva poljoprivrede – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content