Povratak
Ivan Novosad 17. 02. 1984. – 30. 04. 2024.

Ivan Novosad 17. 02. 1984. – 30. 04. 2024.

Ivanov odlazak ostavit će dubok trag u cijeloj zajednici, posebice u njegovoj matičnoj, vatrogasnoj.

Poput požara s kojima se je borio, proširila se vijest o iznenadnoj smrti Ivana Novosada, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije te nas sve ostavila u stanju šoka i nevjerice. Tražeći riječi posvećene Ivanovom životu, radu i djelima izražavamo najdublju kršćansku sućut obitelji Novosad, svoj rodbini, prijateljima, njegovoj braći vatrogascima.

Uz posao zapovjednika Ivan je bio i tajnik DVD-a Pleternica, dugogodišnji šahist u ŠK Vina Markota, no prije svega prijatelj i dragovoljni vatrogasac. Ivan je živio za razvoj vatrogastva, svoje Pleternice i svakim svojim danom i svojom aktivnošću nastojao je oplemeniti sredinu i ljude kojima je okružen, a u tome je i uspjevao.

Iako je bio maksimalno posvećen vatrogastvu nije u njemu vidio samo gašenje požara nego je uvijek rado poticao i sudjelovao na svim aktivnostima koje okupljaju vatrogasce čak i na onima koji nisu usko vezani za vatrogastvo. Bio je dio brojnih života, kroz posao i želju pomogao brojnim sugrađanima, ali i bio dio brojnih terenskih akcija van Pleternice. Ivanov odlazak ostavit će dubok trag u cijeloj zajednici, posebice u njegovoj matičnoj, vatrogasnoj.

Sahrana dragog Ivana će biti sutra, 2. svibnja u 15 sati na groblju sv. Ilije u Požegi.

Hvala Ti za sve!

Gradska uprava Grada Pleternice

Vezane vijesti

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

11. rođendan PLINK-a: „Poduzetništvo nam je ključ, radna mjesta su glavna, a onda dolazi sve ostalo.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content