Povratak
Jozić: “Izgradnja trga će nas koštati svega 300 tisuća kuna”

Jozić: “Izgradnja trga će nas koštati svega 300 tisuća kuna”

U konferencijskoj dvorani Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica pred brojnim uzvanicima održana je promocija projekta Kulturna ruta bećarca i gange odobrenog za financiranje kroz program INTERREG IPA prekogranična suradnja HR-BA-ME. Riječ je od 17,3 milijuna kuna vrijednom projektu kojeg EU sufinancira u visini od 85%, a na kojem su, osim Grada Pleternice, partneri i Općina Tomislavgrad, Poduzetnički centar Pleternica, Turistička zajednica Grada Pleternice te Kulturno informativni centar Tomislavgrad. Uz već spomenutu izgradnju središnjeg gradskog trga u Pleternici, koji će biti smješten na prostoru male tržnice, te izgradnju trga u Tomislavgradu naglasak je bio i na mogućnostima koje ovaj projekt pruža u smislu razvoja gospodarstva.

– Kao što sam već napomenula ovaj projekt nije samo izgradnja gradskog trga već niz aktivnosti koje će pridonijeti turističkom pozicioniranju našeg grada te razvoju gospodarstva temeljenog na turizmu. Naša županija prepuna je potencijala koje treba objediniti i njima kvalitetno upravljati. Kroz ovaj projekt uspostavit će se sustav upravljanja nematerijalnom baštinom bećarca i gange, izraditi strateški dokumenti vezani za turizam, brendirati destinacija, umrežiti lokalni ponuđači i snažno promovirati Pleternica i Tomislavgrad. U infrastrukturnom smislu ovaj projekt našem gradu donosi središnji gradski trg te Muzej bećarca u roh-bau izvedbi za čije ćemo uređenje i opremanje sredstva tražiti kroz nove natječaje. Također vrlo bitno je napomenuti da smo već od Ministarstva regionalnog razvoja zatražili sufinanciranje ovog projekta u visini od 12% tako da će za Grad Pleternicu trošak provedbe ovog projekta biti tek 300.000 kuna – izjavila je gradonačelnica Jozić.

Među brojnim uzvanicima, partnerima iz Tomislavgrada, gospodarstvenicima, predstavnicima HOK-a, HGK-a, HZZ-a, turističkog sektora, kulturno umjetničkih društava te OPG-a podršku projektu došao je dati i požeško-slavonski župan, gosp. Alojz Tomašević. – Postoje mnoge destinacije koje stavljamo u funkciju širom naše županije i kroz sve te projekte želimo promovirati domaće proizvode. Važno je da u prvom redu konzumiramo proizvode naših lokalnih OPG-a jedino takvom promjenom svijesti možemo ostvariti napredak – istaknuo je Tomašević.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content