Povratak
Jozić: “S ponosom konstantno ulažemo u svojih 12 vatrogasnih društava i zahvalani smo za sve što čine”

Jozić: “S ponosom konstantno ulažemo u svojih 12 vatrogasnih društava i zahvalani smo za sve što čine”

Preuzimanje nove vatrogasne cisterne je bila i prilika da se javnosti predstavi projekt novih prostorija DVD-a Pleternica čime se rješava problem skučenosti postojećeg prostora.

Pleternički vatrogasci zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske od nedavno u svom voznom parku imaju i novu vatrogasnu cisternu zapremine 7.000 litara.
Prigodom dodjele vozila Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice istaknula je konstantna ulaganja u vatrogastvo na području grada.
– U DVD Pleternicu došla je nova vatrogasna cisterna, koja će pomoći našim vatrogascima da budu operativniji u svim zadaćama i nedaćama koje se pred njih postavljaju. Zahvaljujemo Vladi RH na ovom vozilu koje je vrijedno 1,5 milijuna kuna. Naša ulaganja u vatrogastvo vidljiva su ovdje u DVD Pleternica, ali i ostalih 11 DVD u našim naseljima i grad Pleternica je ponosan na svojih 12 vatrogasnih društava i zahvalan za sve što oni čine kako bi zaštitili živote i imovinu naših sugrađana rekla je Jozić.
Zamjenik zapovjednika, Dragutin Žnidarec rekao je kako je ovo prvo vozilo nakon 1992. godine koje je potpuno novo došlo u DVD Pleternica.
– Platforma je Mercedesova, cisterna kapaciteta 7.000 litara, sa kombiniranom pumpom za srednji i visoki tlak sa svom potrebnom opremom. Dobivali smo dosta doniranih vozila, ali uglavnom rabljenih. Sretni smo i zahvalni našoj gradonačelnici i Vladi što su nam omogućili da dobijemo ovo vozilo. Mi ćemo još bolje nastaviti sa radom i očuvanjem tradicije, jer ovo društvo slijedeće godine obilježava 130 godina od osnivanja vatrogasnog društva u Pleternici – zaključuje Žnidarec.
Preuzimanje vozila je bila i prilika da se javnosti predstavi projekt novih prostorija DVD-a Pleternica čime se rješava problem skučenosti postojećeg prostora.
– Obzirom da vidimo da je ovaj prostor u samom centru grada koji koristi DVD Pleternica mali izradili smo projektnu dokumentaciju za izgradnju novog vatrogasnog doma. Dogovarali smo sve i sa samim vatrogascima, a nalazimo se pred ishođenjem građevinske dozvole. Dom bi bio smješten u Orljavskoj ulici, uz Orljavu, na mjestu gdje se danas nalazi skladište Komunalca Pleternica. Svakako računamo na financiranje kroz EU fondove, zato je sa nama i direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić koji će kada se objave ove godine Natječaji iz Mjere 7.4.1. aplicirati za gradnju novog doma ovdje u Pleternici – rekla je Antonija Jozić.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content