Povratak
Jozić: “Spremni smo za sve natječaje i bit ćemo tu i dalje za naše gospodarstvenike”

Jozić: “Spremni smo za sve natječaje i bit ćemo tu i dalje za naše gospodarstvenike”

Iako nikada u životu ne možemo reći da smo uspjeli jer uvijek postoji prostor za napredak, sa sigurnošću mogu reći da smo na putu uspjeha i nemamo namjeru skrenuti s tog puta. Bit ćemo i dalje na raspolaganju svima onima koji žele raditi i stvarati našu Pleternicu - zaključuje Jozić.

Unatoč teškoj situaciji u gospodarstvu prouzrokovanu pandemijom Covid-19, odnosno brojnim mjerama u cilju sprječavanja proširenja zaraze koje su se direktno reflektirale na gospodarstvo, pozitivna poslovna klima u Pleternici nije zaustavljena. Vidi se to po izvješću godišnjeg rada Poduzetničkog centra koji je ostvario rast u svom primarnom cilju, savjetovanju i pomoći poduzetnicima.

– Centar je jedna od 3 potporne poduzetničke institucije Grada koja za glavnu svrhu ima biti na raspolaganju poduzetnicima, ali i svima onima koji žele informacije o poduzetništvu. Bilo da se radi o bespovratnim sredstvima, novim zapošljavanjima ili otvaranju novih tvrtki. Drago mi je čuti uvijek osvrte poduzetnika koji ističu zadovoljstvo što na jednom mjestu ili sa jednim telefonskim pozivom mogu dobiti ažuriranu i kvalitetnu informaciju koja je predmet njihovih interesa – ističe Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Iz izvješća je tako razvidno kako je izvršeno 566 sati savjetovanja, prijavljeno 11 EU projekata, 23 projekta u programu ruralnog razvoja, 40 njih prema nacionalnim Ministarstvima te čak njih 109 za udruge i Ustanove.

– Ovi podatci samo potvrđuju da nema niti jednog natječaja za koji mi nismo spremni, bilo da se radi o poljoprivrednicima, obrtnicima, poduzetnicima ili udrugama. Izdvojit ću samo kako je od 32 programa ruralnog razvoja koji se financiranju u 100-postotnom iznosu u protekloj godini već odobreno njih 19 vrijednosti preko 21 milijun kuna, a vjerujem kako ćemo i za ostale uskoro dobiti odobrenje – navodi dalje Jozić.

Usporedimo li 2013. i 2020. godinu vidimo i rast broja savjetovanja sa 110 na 566 što je izuzetno veliko povećanje.

– Taj broj raste iz godine u godinu i zapravo nam je to najvažniji pokazatelj da se poduzetnici mogu osloniti na Poduzetnički centar kao partner u svom poslovanju. Naš glavni cilj je prikupljanje svih potrebnih informacija kako bi poduzetnici ne bi morali trošiti svoje vrijeme na istraživanje raznih zakonskih akata, propisa i natječaja, odnosno kako bi mogli svoju energiju usmjeriti na svoje poslovanje, stvaranje novih vrijednosti, nova zapošljavanja i sl. Iako nikada u životu ne možemo reći da smo uspjeli jer uvijek postoji prostor za napredak, sa sigurnošću mogu reći da smo na putu uspjeha i nemamo namjeru skrenuti s tog puta. Bit ćemo i dalje na raspolaganju svima onima koji žele raditi i stvarati našu Pleternicu – zaključuje Jozić.

Vezane vijesti

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content