Povratak
Kamperi u Pleternici: “Rijetko gdje možete doživjeti ono što doživite u Pleternici”

Kamperi u Pleternici: “Rijetko gdje možete doživjeti ono što doživite u Pleternici”

Grupa kampera je došla u sklopu suradnje Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Bauer grupe, a u sklopu svog obilaska posjetit će i  Veliku, Kutjevo i Lipik.

Više od 30 zaljubljenika u kampiranje je danas u sklopu turističkog obilaska Požeško-slavonske županije posjetilo Pleternicu. Bila je to prigoda prezentirati novonastale turističke točke i prateće sadržaje vezane uz Pleternicu i okolicu.

Tako su između ostaloga posjetili i novoobnovljenu multimedijalnu dvoranu, odnosno Interpretacijski centar Terra Panonica, Trg bećarca, knjižnicu, park kao i Svetište Gospe od Suza.

Posebno su bili impresionirani načinom prezentacije kao i kvalitetom sadržaja u Interpretacijskom centru. – Moram priznati da su moja očekivanja koja sam imao od posjeta Pleternici nadmašena. Imate krasne nove zgrade, ali i priče koje ih povezuju, multimedija u dvorani je stvarno vrhunska i doživljaj koji sam imao za vrijeme obilaska je stvarno nešto što se rijetko može doživjeti – kaže nam jedan od posjetitelja.

Složni su zapravo svi jer malo tko očekuje nešto posebno od Slavonije. – Ovo su stvarno odlični koraci, ponuda je u prvom redu zanimljiva i drago mi je da Slavonija ide u dobrom smjeru – dodaje.

Zadovoljna je i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. – Drago mi je da smo prepoznati, da se trud i rad vide i vjerujem kako će u budućnosti biti više ovakvih posjeta. Posebice me veseli rast broja noćenja u našim smještajnim kapacitetima u odnosu na nekoliko godina prije. On nije velik, ali je konstantan i upravo kvalitetom sadržaja želimo posjetiteljima pružiti jedno moderno iskustvo, ali također zadržati naš slavonski “štih” – ističe Jozić.

Dodaje i kako će ponuda turističkih točaka uskoro biti povećana za još jednu. – Pred nama je sada posao unutarnjeg uređenja Muzeja bećarca, vjerujem kako će to podići kvalitetu sadržaja u Pleternici barem dvostruko jer pripremamo jedan uistinu moderan muzej temeljen na našoj tradiciji i baštini.

Grupa kampera je došla u sklopu suradnje Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Bauer grupe, a u sklopu svog obilaska posjetit će i  Veliku, Kutjevo i Lipik.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content