Povratak
Koordinacijskim sastankom započeo ITU mehanizam: “Sinergijom gradova i općina rješavamo jedinstvene projekte”

Koordinacijskim sastankom započeo ITU mehanizam: “Sinergijom gradova i općina rješavamo jedinstvene projekte”

Suradnja je osnova napretka i mi smo sretni jer imamo priliku za zajednički rad u nečem novom kao što je ITU mehanizam. Ne smijemo stvarati granice nego ih premostiti kako bi zajedničkim snagama razvijali naše krajeve - istaknula je Šarić.

Požega je kao nositelj ITU (Integrirano teritorijalno ulaganje) bila domaćin prvog sastanka na kojem je konstituirano Koordinacijsko vijeće koje čine čelnici grada Požege i Pleternice te općina Kaptol, Velika, Brestovac i Jakšić.

ITU mehanizam je poseban paket financijskih sredstava osiguran u prvom redu za sjedište županije, odnosno za Grad Požegu, ali zbog zajedničkog interesa infrastrukturnih projekata pridruženi članovi koji će participirati u dijelu ITU mehanizma su i jedinice lokalne samouprave koje graniče s Požegom.

Sastanku je nazočila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je istaknula kako Požega kao sjedište županije zasigurno ima i najveće potrebe, ali svakako i zajedničke potrebe sa Pleternicom.

– Suradnja je osnova napretka i mi smo sretni jer imamo priliku za zajednički rad u nečem novom kao što je ITU mehanizam. Požegu i Pleternicu spajaju iste ceste, zajednički sustav vodoopskrbe, pa evo i u projekt Aglomeracije Pleternica su uključena naselja iz Požege i Jakšića. Ne smijemo stvarati granice nego ih premostiti kako bi zajedničkim snagama razvijali naše krajeve – istaknula je Šarić.

Požeško-slavonska županica je pozdravila odluku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o dodjeli ITU mehanizma Požegi.
– Čestitam svima koji su prepoznali važnost oformljavanja ITU mehanizma jer su to sredstva koja su namijenjena samo za Požegu i susjedne jedinice lokalne samouprave. Naravno, najveći dio pripada Požegi jer je nositelj i sjedište županije, ali svakako upravo zbog ovoga što je gradonačelnica Šarić rekla treba gledati u širem kontekstu zajedničkog interesa – rekla je Jozić te dodala kako je ovaj sastanak prilika da se prezentira zajednički rad svih na dobrobit stanovnika županije.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content