Povratak
Kraj neugledne fasade: “EU sredstvima dajemo obol tradiciji vatrogastva u Sulkovcima”

Kraj neugledne fasade: “EU sredstvima dajemo obol tradiciji vatrogastva u Sulkovcima”

Kada je riječ o vatrogastvu tu moramo biti posebno senzibilni i imati u vidu kako se radi o jednom specifičnom i vrlo odgovornom volontiranju gdje pripadnici DVD-a nesebično stoje na raspolaganju svima nama ako se nađemo u nevolji

“Ovom investicijom, kao i svima onima koje smo odradili prije, ali i koje ćemo tek odraditi jasno dajemo potporu našim udrugama koje rade u našim selima. Kada je riječ o vatrogastvu tu moramo biti posebno senzibilni i imati u vidu kako se radi o jednom specifičnom i vrlo odgovornom volontiranju gdje pripadnici DVD-a nesebično stoje na raspolaganju svima nama ako se nađemo u nevolji”, rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice prilikom obilaska zgrade DVD-a Sulkovci koji uskoro ide u potpuno obnovu.

Projekt vrijedan 600 tisuća kuna sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu nešto manjem od 400 tisuća kuna te će se kroz taj novac postaviti fasada i stolarija, grijanje i nova rasvjeta.

– Također ćemo postaviti i spušteni strop kako bi i na taj način smanjili energiju potrebnu za zagrijavanje, a bit će postavljena i rampa za osobe s invaliditetom. Vjerujem kako će novi uvjeti dodatno motivirati članstvo na još kvalitetniji rad, a da će ostali mještani imati primjereno mjesto za sve prigode kada i inače koriste prostor DVD-a – zaključila je Jozić.

Vezane vijesti

Turistička zajednica vas poziva da se prijavite na besplatnu foto radionicu

Pročitaj više

Produženje roka u javnom natječaju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se