Povratak
“Kraljica kobasice” proglašena na Gradskoj tržnici Pleternica je proizvodnje Tušek iz Pleternice

“Kraljica kobasice” proglašena na Gradskoj tržnici Pleternica je proizvodnje Tušek iz Pleternice

- Suglasni smo kako je kvaliteta vrhunska, svega par uzoraka je prosječno, ali velika većina je toliko kvalitetna da smo ostali iznenađeni, slobodno možemo reći kako nema loše kobasice - rekao je Danijel Vidmar.

Gradska tržnica Pleternica je nastavila sa svojim strateškim ciljem promocije lokalnih proizvoda te je u sklopu iste organizirala ocjenjivanje “Kraljice kobasice”. Među 20-ak uzoraka najbolju ocjenu stručnog žirija je odnijela tanka kobasica Đure Tušeka iz Pleternice.

Pleternički dogradonačelnik, Domagoj Katić, vidno zadovoljan odazivom je istaknuo kako su ovakve manifestacije organizirane upravo zbog domaćih proizvođača. – Interes koji su pokazali domaći proizvođači uistinu veseli jer 20-ak predanih uzoraka je uistinu reprezentativan broj. Želja nam je, a vjerujem da ćemo uspjeti u tome, prezentirati na našoj tržnici sve što se proizvodi u našim malim, lokalnim “radionicama” – ističe Katić.

Po završetku ocjenjivanja stručni žiri u sastavu Danijel Vidmar, Ivica Cerovac i Antun Corel je ipak morao izabrati pobjednika, a to je po broju bodova tanka kobasica obitelji Tušek iz Pleternice. – Sve je važno u proizvodnji, od doručka do atmosfere prilikom izrade, no ipak su baranjska paprika i slavonsko meso dobitna kombinacija – navodi Melita Tušek.

Stručni žiri je pak dao općenitu ocjenu kvalitete samih proizvoda. – Suglasni smo kako je kvaliteta vrhunska, svega par uzoraka je prosječno, ali velika većina je toliko kvalitetna da smo ostali iznenađeni, slobodno možemo reći kako nema loše kobasice – rekao je Danijel Vidmar.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content