Povratak
LD Šljuka aktivno na očuvanju nasada: “Nastojimo zaštiti sve usjeve i nasade prema našim mogućnostima”

LD Šljuka aktivno na očuvanju nasada: “Nastojimo zaštiti sve usjeve i nasade prema našim mogućnostima”

- Ipak ima dosta prepreka oko samog čuvanja tijekom lova, što od pojedinačnog što od skupnog jer je dosta nasada ili posađenih kultura u blizini naseljenog područja gdje se sam lov ne smije odvijati - ističe Ivan Kovačević, dopredsjednik LD Šljuka

Zbog učestalog nanošenja šteta na privatnim usjevima i nasadima, kako na predjelu lovišta u mjestima Požeška Koprivnica, Bzenica, Komorica i Sulkovci te oko vinograda na pleterničkom brdu Starac, lovci Lovačkog društva Šljuka pojačali su kako lovne tako i radne aktivnosti da zaštite usjeve i nasade koliko god su u mogućnosti od divljači.

Lovnik Zdravko Ribić je istaknuo da se kroz raspored lovova učestalo nastoji udaljiti divljači od privatnih posjeda te sada kad zakonski mogu odradit i skupni lov se organiziraju i lovovi prigonom.

Dopredsjednik Ivan Kovačević je dodao da kroz cijelu godinu i kroz lovove te uz suradnju s gradom Pleternicom te veliku pomoć gradonačelnice Marije Šarić nastoje poljoprivrednicima osigurati nasade pomoći električnog pastira, akumulatora pa čak i drvenih kolčića.

– Ipak ima dosta prepreka oko samog čuvanja tijekom lova, što od pojedinačnog što od skupnog jer je dosta nasada ili posađenih kultura u blizini naseljenog područja gdje se sam lov ne smije odvijati – ističe Kovačević.

Dodaje kako će i dalje kroz velik angažman svih članova društva nastojati zaštiti sve usjeve i nasade koliko god to bude bilo u njihovoj moći tako da ljudi imaju što manje štete.

Vezane vijesti

Blagoslov križa uz tradicionalni susret u Gradskoj kući

Pročitaj više

Muzej bećarca postao prijatelj festivala Zlatne žice Slavonije: “Zajedničkim snagama možemo jako puno toga napraviti za našu baštinu i naš kraj”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content