Povratak
Među prvima u Hrvatskoj: Prijava novorođene djece putem sustava e-građani

Među prvima u Hrvatskoj: Prijava novorođene djece putem sustava e-građani

Također je isplaćena i potpora za 20 naših novih stanovnika koji su rođeni u travnju, svibnju i lipnju ove godine, a ukupno je isplaćeno 59.000 kuna.

Sa željom podjednostavljenja zahtjeva za isplatu jednokratne potpore  Grada Pleternice najmlađim stanovnicima otvorena je mogućnost podneska zahtjeva putem sustava e-građani. Tako je Pleternica među prvima u Hrvatskoj uspješno iskoristila brojne mogućnosti sustava kako bi smanjila procedure i ubrzala postupke.

– Uvijek nastojimo maksimalno ubrzati procese, stoga ova nova mogućnost koju smo uveli i nije preveliko iznenađenje. Roditelji od sada kroz par klikova mogu iz udobnosti vlastitog doma podnijeti zahtjev koji ćemo mi obraditi te ćemo obavijestiti roditelje na koji način ćemo isplatu izvršiti. Govorim o načinu jer smo i danas zbog situacije s Covid-19, a naravno sa željom da što manje ugrožavamo zdravlje i roditelja i djece, novac isplatili na račun bez zajedničkog okupljanja – kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Radi se o 20 naših novih stanovnika koji su rođeni u travnju, svibnju i lipnju ove godine, a ukupno je isplaćeno 59.000 kuna.

– Radi se o jednoj bebi manje u odnosu na isti period prošle godinu, ali i dalje bilježimo rast za prvih 6 mjeseci u odnosu na prošlu godinu. Pozitivni trendovi uvijek vesele i nadam se kako će se nastaviti u budućnosti – zaključila je Jozić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content