Povratak
Međunarodna konferencija u Pleternici: “Slavonija ima resurse za organizaciju vrhunskih simpozija”

Međunarodna konferencija u Pleternici: “Slavonija ima resurse za organizaciju vrhunskih simpozija”

Okupili smo preko 35 predavača koji će prezentirati brojne projekte, vjerujem kako to dovoljno govori o snazi i važnosti ove konferencije. Prilika je ovo svima za razmjenu iskustva i nove ideje koje pripremamo za novo programsko razdoblje i nove natječaje prirodne i kulturne baštine - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Pleternica je domaćin dvodnevne konferencije koju će pohoditi predavači iz cijele Hrvatske, a sudionici će što kroz aktivno sudjelovanje u samoj dvorani što putem prijenosa uživo dobiti relevantne i formacije u velikom broju aktivnosti koje se provode s ciljem očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Projekt je ovo u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i partnerima: Grad Pakrac, Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Javna ustanova Pleternica uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, provodi projekt razvoja Svijet graševine (Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje) kao destinacije vinskog i kulturnog turizma.

– Okupili smo preko 35 predavača koji će prezentirati brojne projekte, vjerujem kako to dovoljno govori o snazi i važnosti ove konferencije. Prilika je ovo svima za razmjenu iskustva i nove ideje koje pripremamo za novo programsko razdoblje i nove natječaje prirodne i kulturne baštine – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dvodnevna konferencija završava sutra s turističkim obilaskom županije koji za cilj ima prezentaciju prostora Slavonije.

– Bez ikakve lažne skromnosti možemo utvrditi kako Slavonija, a samim time i Pleternica ima resurse za velike kongrese i takav oblik razvoja turizma. To je ono na čemu intenzivno radimo i vjerujem kako je i ova današnja konferencija pokazatelj da smo na odličnom putu – zaključuje Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content