Povratak
„Na ovom brežuljku ovih dana prisutno je čitavo Nebo“

„Na ovom brežuljku ovih dana prisutno je čitavo Nebo“

Sav program možete vidjeti na plakatima u tekstu, a Pleternica je i ove godine organizirala prijenos uživo na televizijskom programu LaudatoTV kao i na Facebook kanalu Grada Pleternice

– To su suze boli radi onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve, molitve majke koja daje snagu svakoj drugoj molitvi, to su suze nade koje otapaju tvrdoću srdaca- rekao je papa Ivan Pavao II. tijekom posvete svetištu Gospe od Suza u Siracusi.

A upravo će molitva i nada i ove godine prožeti Pleternicu tijekom devetnice Gospi od Suza koja će se održati od 23. do 31. kolovoza. Devet dana molitve, mira i spokoja kroz koje se na Pleterničkom brežuljku okuplja tisuće vjernika koji traže utjehu i zagovor Naše Nebeske Majke.

Vrijeme prije misnog slavlja predviđeno je za duhovni program s molitvom svete krunice, koja započinje u 18,00 sati, ispovijed hodočasnika ili osobnu molitvu. Misno slavlje svakoga dana započet će u 19,00 sati, a ovogodišnju devetnicu predvoditi će dominikanac pater Anto Gavrić, redoviti profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Duhovni program završava nakon svete mise klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Središnje euharistijsko slavlje na sam blagdan Gospe od Suza u četvrtak 31. kolovoza predvoditi će zagrebački metropolit i predsjednik HBK msgr. Dražen Kutleša u zajedništvu s dijecezanskim biskupom dr. msgr. Antunom Škvorčevićem. Pri završetku svete mise uslijedit će euharistijska procesija s službom svjetla tisuća upaljenih svijeća u zajedništvu vjernika s Marijom.

– S ljubavlju vas očekujem i pozivam da zajedno budemo postojani u molitvi s Marijom, Isusovom majkom za sva dobročinstva i sve dobro što Bog, po njenom zagovoru, daje svima nama, pogotovo onima koji se pouzdano njoj preporučuju u svojim nevoljama, brigama, i poteškoćama kako bi najviše zadobili zdravlje duše i tijela i kako bi naše obitelji doista bile jamstvo vjere i budućnost za naš narod – rekao je Antun Čorković, rektor svetišta Gospe od Suza.

U nedjelju 27. kolovoza duhovni program se nakon misnog slavlja nastavlja na Trgu bećarca koncertom duhovne glazbe s početkom u 21:30 sati. Zanimljivog sadržaja neće nedostajati ni u Interpretacijskom centru Terra Panonica jer se tamo 26. kolovoza prikazuje film Gospin grad, a na raspolaganju će biti i uvijek djeci zanimljiva vožnja turističkim vlakićem.

– Pleternica i pleterničko svetište ovih dana nude poseban spokoj i blagostanje te stoga pozivam sve ljude da dođu otvorenih srdaca i duša kako bi primili mnoge milosti koje im nudi Naša Nebeska Majka. – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Višednevni boravak u Pleternici osim posjete Svetištu Gospe od Suza pruža i mogućnosti obilaska različitih zanimljivih sadržaja kao što su Trg bećarca, Muzej bećarca, Interpretacijski centar Terra Panonica, Cesta ruža i vina i brojni drugi. Osim u samoj Pleternici, gdje ponudu smještaja pružaju naši razni ugostitelji, ljubiteljima robinzonskog turizma na raspolaganju su i brojni drugi smještaji u selima nadomak Pleternice.

Kao i svake godine za sve koji ne mogu doći omogućen je prijenos uživo preko Laudato TV-a i facebook kanala. Pleternica Vas sve srdačno očekuje kako bi uz molitvu i zajedništvo osjetili radost življenja, gostoljubivosti i ljepote koju Vam njezini žitelji mogu pružiti. Sav program možete vidjeti na plakatima dolje, a Pleternica, ona vas čeka, mirna i spokojna.

Vezane vijesti

Roštiljada u Zarilcu ponovno oduševila: „Koliko energije, mirisa i osmijeha na jednom mjestu“

Pročitaj više

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content