Povratak
„Najukusnije domaće pite“ proglašene na Gradskoj tržnici Pleternica napravile su ruke Josipe Šafar i Ane Galović

„Najukusnije domaće pite“ proglašene na Gradskoj tržnici Pleternica napravile su ruke Josipe Šafar i Ane Galović

U ruke žirija predano je 17 uzoraka pite, a okusi su bili razni, od krumpira, posnog sira, kupusa, blitve, špinata pa čak i višanja.

Povodom blagdana Pepelnice uz sunčeve zubate zrake, aktivna srijeda na Gradskoj tržnici Pleternica bila je rezervirana za okuse najbolje domaće posne pite, a publici je bio ponuđen besplatan i ukusan fiš ponosnih ruku Antuna Tonkića koji uskoro otvara ribarnicu upravo u prostoru tržnice.

-Gostoprimstvo i vedar duh Pleterničana na ovakvim manifestacijama najviše me raduje, fiš se dobro plasirao, a nadam se i dobroj suradnji nakon otvorenja ribarnice – rekao je Antun Tonkić, vlasnik buduće ribarnice na tržnici.

U ruke žirija predano je 17 uzoraka pite, a okusi su bili razni, od krumpira, posnog sira, kupusa, blitve, špinata pa čak i višanja. Uz toliko kvalitetnih kućnih radova, ocijeniti najbolji uzorak nije bilo lako, a uz stalni postav žirija Danijela Vidmara i Mateja Šafara, priključio se predsjednik Zavičajnog kulturno umjetničkog društva Rama Pleternica, Jure Vidakušić.

Tako je u utrci za najukusniju domaću pitu prema ocjeni stručnog žirija pobjedu osvojila Josipa Šafar iz Novoselaca, dok je publika glasala za Anu Galović.

– Današnja prohladna srijeda na tržnici bila je vrlo zanimljiva i aktivna, ljudi su pokazali veliki interes, kako od strane vrijednih ruku domaćica koje su napravile zavidan broj pita tako i posjetitelja koji su došli u velikom broju, a iznimno mi je drago što ovakvim aktivnostima budimo svijest o domaćoj proizvodnji i kvalitetama koje imamo, već planiramo još jednu aktivnost na tržnici i njoj se veselimo – poručila je Ana Katić.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content