Povratak
Nastavak borbe protiv virusa: Razloga za paniku nema, ali ima razloga za odgovornost

Nastavak borbe protiv virusa: Razloga za paniku nema, ali ima razloga za odgovornost

Poštujući mjere štitimo najugroženije skupine naše zajednice, ljude sa zdravstvenim problemima, starije i nemoćne o kojima skrbimo kod kuće kao i cijelu zajednicu. 

Pandemija korona virusa nastavila je obilježavati 2020. godinu, a prema riječima struke trenutačno jedini način je suživot sa virusom. Kako bi taj proces bio što lakši, bezopasniji i sa smanjenim širenjem samog virusa epidemiolozi i ostali stručnjaci predmetne problematike pozivaju na oprez i odgovorno ponašanje.

Ističući važnost povećanja osobne higijene, dezinficiranja i pranja ruku naglašavaju važnost nošenja maski u zatvorenom prostoru. Stoga je i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite postala obvezujuća odluka za sve građane. Maske u institucijama, ustanova i tvrtkama koje rade sa strankama su obavezne, kao i kod zaposlenika u ostalim uslužnim djelatnostima koje rade u bliskom kontaktu sa klijentima.

Takvu odluku su prihvatile i provode ju sve gradske tvrtke i institucije, od Poduzetničkog centra i knjižnice do vrtića. Nikolina Hačka, ravnateljica dječjeg vrtića ističe kako nema problema prilikom provedbe mjera. – Vrtić radi normalno i nemamo problema sa provođenjem mjera, moram istaknuti kako su roditelji uistinu odgovorni jer se pridržavaju svih uputa koje smo im dali, od mjerenja temperature djeci, dezinfekcije ruku, a evo od jučer i ulaska u vrtić sa zaštitnim maskama – kaže Hačka.

Pleternica, prema potvrdi Ante Vitalije, dr.med. spec. epidemiolog, trenutačno broji 6 slučajeva pozitivnih na Covid-19. Razloga za paniku nema, ali ima razloga za odgovornost. Poštujući mjere štitimo najugroženije skupine naše zajednice, ljude sa zdravstvenim problemima, starije i nemoćne o kojima skrbimo kod kuće kao i cijelu zajednicu.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content