Povratak
Nastavak požeško-pleterničke priče: “Suradnja institucija naših gradova je temelj razvoja bogatog sadržaja”

Nastavak požeško-pleterničke priče: “Suradnja institucija naših gradova je temelj razvoja bogatog sadržaja”

Ovakav vid suradnje je na obostranu korist, a vjerujem kako ćemo kroz malu školu kazališta dobiti kvalitetan sadržaj te biti gosti sa svojom predstavom u požeškom kazalištu, kao što su oni dragi gosti u našoj dvorani. Suradnja je temelj za kvalitetniji, češći i zanimljiviji sadržaj, ali i za veću uključenost djece te raznovrsnost predstava - rekla je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.

Dugi niz godina se čekala obnova pleterničke kino dvorane, a danas pod novim nazivom Interpretacijski centar Terra Panonica stvorene su nove mogućnosti razvoja i prezentacije kulturnog sadržaja u pleterničkoj dami novog sjaja.

Suradnja Javne ustanove Pleternica sa Glazbenom školom Požega i njenim odjelom u Pleternici kao i sa Gradskim kazalištem Požega započela je još prošle godine pa su tako Pleterničani mogli uživati u sadržajima obje ove institucije u novouređenoj dvorani Terra Panonica.

Zadovoljstvo nastavkom suradnje istaknula je, prilikom potpisa novog ugovora ravnateljica JU Pleternica, Jasna Hoffmann. – Interpretacijski centar Terra Panonica uspješno prima posjetitelje već više od dvije godine promovirajući prirodnu baštinu kroz suvremene tehnologije putem virtualne i proširene stvarnosti. U sklopu centra je suvremeno opremljena multimedijalna dvorana koju smo još početkom ove godine stavili u punu funkciju kroz godišnji program naše Ustanove koji obuhvaća programe za djecu i odrasle. Tako se minimalno dva puta mjesečno u dvorani održavaju projekcije kao što su kazališne predstave, filmovi ili koncerti. Ovome je pridonijela i odlična suradnja s Glazbenom školom Požega i Gradskim kazalištem Požega koju smo pokrenuli još prošle godine, a nastavljamo ju i dalje tako da nas do kraja ove i u idućoj godini očekuje niz glazbenih koncerata kojima posebno želim promovirati pleterničko područno odjeljenje Glazbene škole Požega u našoj dvorani – istaknula je Hoffmann.

Ono što ju posebno veseli, ističe, je mala škola kazališta koja se održava u Pleternici, a novi upisi kreću već 27. rujna. – Ovakav vid suradnje je na obostranu korist, a vjerujem kako ćemo kroz malu školu kazališta dobiti kvalitetan sadržaj te biti gosti sa svojom predstavom u požeškom kazalištu, kao što su oni dragi gosti u našoj dvorani. Suradnja je temelj za kvalitetniji, češći i zanimljiviji sadržaj, ali i za veću uključenost djece te raznovrsnost predstava – zaključila je Hoffmann.

Ravnateljica Gradskog kazališta Požega, Valentina Neferović je istaknula zadovoljstvo postojanjem kvalitetnih uvjeta za kazališnu publiku i u Pleternici. – Iskazujem zadovoljstvo u ime Gradskog kazališta Požega, ali i u svoje osobno, zbog pokrenute i ugovorom potpisane suradnje između Javne ustanove Pleternica i Gradskog kazališta Požega. Prošle kazališne sezone pokrenuli smo Malu školu kazališta u Pleternici, koju vodi Kornelija Marks, a koja je imala osam polaznika. U ovoj sezoni nastavljamo s radom Male škole kazališta, ali i suradnjom u obliku zajedničkog rada na predstavama te našim gostovanjima u Pleternici. Želja nam je time poticati razvoj pleterničke kazališne publike, posebno najmlađih, te iskoristiti potencijal dvorane Terra Panonica za predstave, kazališne radionice  i druge sadržaje – rekla je Neferović.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content