Povratak
Nastavlja se porast broja novorođene djece u Pleternici! Jozić: “To je izuzetno važan pokazatelj”

Nastavlja se porast broja novorođene djece u Pleternici! Jozić: “To je izuzetno važan pokazatelj”

- Podsjetit ću samo kako su izdvajanja za rad vrtića što uključuje sufinanciranje od preko 1.000 kn po djetetu, preko 4 milijuna kuna. Iskreno se nadam kako će se taj iznos samo povećavati u narednim godinama - kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Unatoč tome što je u trećem tromjesečju ove godine rođena jedna beba manje nego u istom tom periodu protekle godine, kumulativno, prva tri ovogodišnja tromjesečja su bolja nego prošlogodišnja. Tako je ove godine do 1. listopada rođeno troje djece više nego u istom periodu prošle godine.

– Izuzetno je to važan pokazatelj jer uz sve velike investicije koje imamo, infrastrukturu pa i investicije privatnog sektora koje možemo vidjeti u našoj zoni, porast broj djece je svakako jedan od važnijih podataka za naš grad. Svjesni smo da troje djece više nije ogroman porast, ali svjesni smo da brojna mjesta imaju pad broja novorođenih, posebice u Slavoniji. Stoga ni ne očekujemo veliki rast, samo neka se nastavi kao i do sada – komentirala je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodaje i kako su upravo isplaćena sredstva za novorođenčad u trećem tromjesečju. – Financijska isplata za najmlađe stanovnike je jedan dar obitelji, ono što je daleko važnije od toga je sva infrastruktura koju radimo za djecu kako bi imala sve uvjete života i školovanja kao i njihovi vršnjaci u Zagrebu, Splitu, Osijeku ili nekom drugom gradu. Podsjetit ću samo kako su izdvajanja za rad vrtića što uključuje sufinanciranje od preko 1.000 kn po djetetu, preko 4 milijuna kuna. Iskreno se nadam kako će se taj iznos samo povećavati u narednim godinama – zaključuje.

Vezane vijesti

Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našeg zaštitnika sv. Nikole

Pročitaj više

Ljudi su prepoznali advent u bećarskom šoru

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content