Povratak
Nove aktivnosti mladih: “Aktivno smo uključeni u aktivnosti Grada, a imamo priliku i realizirati svoje ideje”

Nove aktivnosti mladih: “Aktivno smo uključeni u aktivnosti Grada, a imamo priliku i realizirati svoje ideje”

Projektom Mladi u zajednici, udruga Mladi za mlade, uz podršku Grada Pleternice, uspješno je opremila Klub za mlade u samom centru grada. Prostor je iskorišten i nakon edukacije za zajedničko druženje. Klub za mlade prostor je u kojemu mladi mogu svakodnevno boraviti, družiti se, provoditi kvalitetno vrijeme, učiti ili se zabavljati - rekla je Iva Glibo, predsjednica Udruge Mladi za mlade Pleternice

Dobro poznata pleternička Udruga mladi za mlade aktivan je prijavitelj na sve natječaje koji su vezani uz njihovu domenu rada. Tako su na natječaju sa projektom “Mladi u zajednici” ostvarili potporu u iznosu od 29.000 eura za razne aktivnosti.

– Kad smo vidjeli da je naš projekt odobren osjećali smo se fantastično jer smo uvidjeli da osim nas netko dijeli naše ideje i ciljeve i spreman nas je u tome podržati – rekla je Iva Glibo, predsjednica Udruge

Kroz sami projekt održana je edukacija pod nazivom „ Moje ideje i moji projekti“ s ciljem da se mladima pristupi na moderan način i poveća uključenost mladih u aktivan život Grada.

Zainteresirani polaznici su na primjeru dobre prakse u Muzeju bećarca imali priliku vidjeti što se sve može realizirati uz dobru ideju i veliki trud. Na početku su polaznici upoznali proces kako od dobre i inovativne ideje, velikim naporom, umrežavanjem dionika te napornim radom može doći do brojnih pozitivnih rezultata koji služe lokalnoj zajednici

No, to je samo jedna od aktivnosti koja je podržana kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

– Projektom Mladi u zajednici, udruga Mladi za mlade, uz podršku Grada Pleternice, uspješno je opremila Klub za mlade u samom centru grada. Prostor je iskorišten i nakon edukacije za zajedničko druženje. Klub za mlade prostor je u kojemu mladi mogu svakodnevno boraviti, družiti se, provoditi kvalitetno vrijeme, učiti ili se zabavljati – navodi Glibo.

Projekt je, kao i broj i drugi, realiziran u suradnji s Gradom, a Glibo dodaje kako su aktivni sudionici gradskih događanja čemu svjedoči i skorašnja biciklijada u organizaciji Udruge.

– Suradnja je ključ uspjeha, a mi imamo uistinu izvrsnu suradnju s Gradom koja rezultira ovakvim projektima. Mi imamo priliku realizirati svoje ideje što nam je veliki vjetar u leđa – zaključuje.

Projekt “Mladi u zajednici” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Vezane vijesti

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Turnir Matica umirovljenika u pikadu: “Želim vam puno sreće u natjecanju, ali još više ovakvog druženja i zajedništva.”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content