Povratak
“Nove investicije govore u prilog tome da Poduzetnički centar daje svoj udio u tome da zajednički stvaramo jednu povoljnu poslovnu klimu”

“Nove investicije govore u prilog tome da Poduzetnički centar daje svoj udio u tome da zajednički stvaramo jednu povoljnu poslovnu klimu”

Znamo da Grad Pleternica ne može otvoriti tvornice i stvoriti direktno radna mjesta, ali putem poduzetničkih potpornih institucija može stvoriti preduvjete da poduzetnici rastu, zapošljavaju i nakon toga, ulažu u našu industrijsku zonu - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Poduzetnički centar Pleternica proveo je projekt „Koraci suradnje II“, sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj vrijednosti 683.910,50 kuna. Cilj projekta je pridonijeti povoljnom okruženju za razvoj poslovanja, mogućnost rasta i održivost poduzeća u lokalnoj sredini.

Poduzetnički centar Pleternica kao nositelj projekta, kroz projekt Koraci suradnje II nastavlja razvijati i pružati podršku razvoju gospodarstva, a kroz projekt direktno se pridonosi stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Tijekom provedbe projekta sve usluge za MSP su bile besplatne.

Detalje projekta te sažetak provedenih aktivnosti i ostvarenih rezultata predstavila je na danas održanoj završnoj konferenciji direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež. “Kroz ovaj projekt tijekom proteklih 18 mjeseci pružena je podrška razvoju gospodarstva kroz informiranje koje je olakšalo pristup potrebnim znanjima, vještinama informacijama ključnim za rast i razvoja poslovanja malog i srednjeg poduzetništva u svim stupnjevima razvoja.” naglasila je.

Ukupna vrijednost projekta je 683.910,50 kuna, a sufinancira ga Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj s 509.113,18 kuna, odnosno 74,9 posto. Cilj projekta je pridonijeti stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetnika u Republici Hrvatskoj, a ciljna skupina su mali i srednji poduzetnici u svim stupnjevima razvoja – početnici, stariji od tri godine, napredni te oni u kasnijim fazama.

Projektne aktivnosti bile su Informiranje MSP-ova na području djelovanja PPI, Nadogradnja postojećih stranica PPI ,Povezivanje subjekata na području djelovanja PPI, Upravljanje projektom te Promidžba i vidljivost. “Tijekom 18 mjeseci povezali smo više od 155 subjekata, održali smo više od deset događanja vezanih uz povezivanje subjekata kroz edukacije, održali smo veći broj informativnih radionica, a neke teme edukacija i informiranja bile su mjere ruralnog razvoja, energetska obnova, mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, porezni tretman i drugo, Uz to, održali smo okrugle stolove sa ženama poduzetnicama i brojne druge edukacija. Edukacije je provodila Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požeško-slavonske županije. U sklopu projekta i web stranice su nadograđene ovim sadržajima i web alatima,” naglasila je Rudež.

Doprinos projekta je u stvorenom povoljnijem okruženju za rast i razvoj poduzetništva u lokalnoj zajednici, povećanoj ponudi usluga kroz informiranje, poduzetnici su dobili stručnu savjetodavnu podršku na jednom mjestu, a jačali su i vlastite kapacitete kako bi kvalitetno odgovorili na sve potrebe i zahtjeve.

Da je Poduzetnički centra Pleternica ostvario uspješne korake suradnje s poduzetnicima lokalne zajednice, kako i sam naziv projekta kaže, govore i podaci iz proteklih osam godina. Održano je 89 okruglih stolova na kojima su informirali i umrežavali poduzetnike, poljoprivrednike, civilni i javni sektor, provedeno je 3596 sati besplatnog informiranja ostvarenih u svakodnevnom kontaktu s klijentima, 1462 sata edukcija kao dogovor na potrebe na tržištu, a tijekom proteklih osam godina kroz Plink je prošlo više od 40 stanara u uredima, proizvodnim halama te virtualnih stanara.

Zadovoljstvo projektom naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, donedavno i osobno uključena kao direktorica u sve projekte i razvojne aktivnosti PLINK-a. “Sve ono što smo planirali kroz proteklih osam godina dok sam bila i dio ovog tima s ovim je projektom dobilo krunu. Jer kroz projekt smo dobili sredstva da našim poduzetnicima omogućimo bolju infrastrukturu vezano uz pisanja i provedbe projektnih prijedloga, edukacije i sve ono što je njima potrebno, a konačni cilj je stvaranje radnih mjesta. Znamo da Grad Pleternica ne može otvoriti tvornice i stvoriti direktno radna mjesta, ali putem poduzetničkih potpornih institucija može stvoriti preduvjete da poduzetnici rastu, zapošljavaju i nakon toga, ulažu u našu industrijsku zonu. Investicije koje se sada događaju ove godine , to je pet investicija vrijednih 100 milijuna kuna koje će rezultirati sa 100 novih radnih mjesta govore u prilog tome da Poduzetnički centar daje svoj udio u tome da zajednički stvaramo jednu povoljnu poslovnu klimu i okruženje u gradu Pleternici, ” naglasila je Šarić.

izvor: S.Pok/slavonski.hr

foto: pozega.eu

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content