Povratak
Nove mogućnosti u vrtiću: “Pleternici 200 tisuća kuna za igralište na otvorenom”

Nove mogućnosti u vrtiću: “Pleternici 200 tisuća kuna za igralište na otvorenom”

Upravo ovaj projekt nadogradnje balona nad dječjim igralištem i atletskom stazom omogućuje da svi naši mališani i u zimskim uvjetima mogu neometano odrađivati sportske aktivnosti predviđene planom i programom rada - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Pleternica je zasigurno jedan od gradova koji najviše ulaže u djecu, počevši od jasličkih i vrtićkih skupina preko predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja pa sve do srednjoškolskog i akademskog. No, najveća ulaganja su ipak u dječji vrtić Tratinčica koji je ovih dana dobio nova sredstva za nadogradnje balona nad dječjim igralištem i atletskom stazom.

Jedan je to od 96 objekata u Hrvatskoj za koje je Vlada RH izdvojila sredstva putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, vrijednosti 210 tisuća kuna.

– Dostupni i priuštivi dječji vrtići roditeljima omogućavaju sudjelovanje na tržištu rada dok djeca imaju najbolju moguću skrb koja im je neophodna za razvoj i odgoj. Time stvaramo uvjete i pozitivno okruženje za ostanak mladih ljudi u svojim sredinama te neizravno utječemo na njihove odluke za osnivanje obitelji i rađanje željenog broja djece – rekla je Željka Josić, državna tajnica pri Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Potpisu ugovora prisustvovala je i pleternička gradonačelnica, Marija Šarić koja je istaknula kako investicije u djecu i kvalitetu njihovog obrazovanja imaju višestruku vrijednost.

– Kako je danas u vrtiću 240 djece, kapacitet sportske dvorane postao je malen za sve potrebe naših mališana. Upravo ovaj projekt nadogradnje balona nad dječjim igralištem i atletskom stazom omogućuje da svi naši mališani i u zimskim uvjetima mogu neometano odrađivati sportske aktivnosti predviđene planom i programom rada – rekla je Šarić.

Ravnateljica vrtića, Nikolina Hačka ističe pak kako svaki projekt na određeni način doprinosi kvaliteti rada vrtića.

– Zdrava, okretna, spretna i vješta djeca lakše rješavaju zadatke pred kojima se nađu u razdoblju odrastanja, a naša je dužnost, kao odgojno-obrazovnih djelatnika, omogućiti djeci potpun razvoj i maksimalno iskorištavanje vlastitih potencijala, pružajući im, između ostaloga, i primjeren prostor za vježbanje. Natkrivanje (balon) nogometnog igrališta balon s atletskom stazom, koje smo izgradili prije manje od pola godine, omogućava našoj djeci vježbanje s kineziologinjom na otvorenom i tijekom zimskih mjeseci koji nam se sve više približavaju – zaključuje Hačka.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content