Povratak
Nove potpore za poduzetnike i poljoprivrednike: “Na proračunskih milijun kuna potpora imamo investicije od gotovo 4 milijuna u gospodarstvo”

Nove potpore za poduzetnike i poljoprivrednike: “Na proračunskih milijun kuna potpora imamo investicije od gotovo 4 milijuna u gospodarstvo”

Ulaganja u Slavoniju od sada će biti sufinancirana sa 25 posto većom potporom, te sada za mala poduzeća potpora raste na 75 posto bespovratnih sredstava.

Dugogodišnja gradska ulaganja i potpore poduzetnicima potiho stvaraju nove vrijednosti, a tome najbolje svjedoči činjenica o ovogodišnjih milijun kuna potpora za preko 40 poduzetnika koji su zajedno uložili gotovo 4 milijuna kuna. No, niti pleternički poljoprivrednici nisu ostali bez potpora. Tako je na nedavnom potpisivanju ugovora ova godina zaključena i sa gotovo 600 tisuća kuna potpora u tom segmentu gospodarstva.

– Na nedavnom druženju sa poduzetnicima prezentirali smo između ostalog i rast poduzetnika i obrnika, napomenula sam i tada i sada da je to zajednički rad svih nas, ali svakako najviše hrabrost pojedinca da otvori svoj obrt ili poduzeće u ova izazovna vremena i na taj način stvori nove vrijednosti. Uz porast broja gospodarskih subjekata bilježimo i porast broja zaposlenih u trgovačkim društvima, 90 zaposlenika više u odnosu na 2020.- rekla je u uvodnom govoru, prilikom potpisa ugovora za potpore, Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dodala je i kako ovakav vid potpora ide i u idućoj godini. – Financijske potpore su samo dio onoga što mi stavljamo na raspolaganje svima koji se žele razvijati svoj posao. Uz industrijsku zonu imamo i naš Poduzetnički centar Pleternica koji skrbi da svi poduzetnici dobiju prave informacije vezano uz sve mogućnosti koje imaju – zaključuje.

Napomenimo i kako se očekuju novi natječaji za poduzetnike u idućoj godini s jednom bitnom razlikom, ulaganja u Slavoniju od sada će biti sufinancirana sa 25 posto većom potporom, te sada za mala poduzeća potpora raste na 75 posto bespovratnih sredstava.

Vezane vijesti

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Roštiljada i biciklijada u Zarilcu: „Želimo ponovno pružiti jedan poseban događaj našim stanovnicima i gostima Pleternice.“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content