Povratak
Novih 55 milijuna kuna za Pleternicu: “Izgradnja pročistača je ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije”

Novih 55 milijuna kuna za Pleternicu: “Izgradnja pročistača je ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije”

Trenutačno se po našim naseljima postavljaju odvodne cijevi, izgrađuju crpne stanice i tlačni vodovi te je potpis ovog ugovora potvrda ciljanog i planskog rada jer je ovaj pročistač središnje mjesto za skup svih otpadnih voda što je naravno ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Svečanim potpisom ugovora u Interpretacijskom centru Terra Panonica dovršen je proces nabave te odabir izvođača radova za 55 milijuna kuna vrijedan projekt pročistača otpadnih voda koji je ujedno i osnovni element kako bi projekt aglomeracije koji se već provodi što prije zaživio.

Tom je prigodom pleternička gradonačelnica Marija Šarić istaknula važnost ovog projekta za Pleternicu. – Trenutačno se po našim naseljima postavljaju odvodne cijevi, izgrađuju crpne stanice i tlačni vodovi te je potpis ovog ugovora potvrda ciljanog i planskog rada jer je ovaj pročistač središnje mjesto za skup svih otpadnih voda što je naravno ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije. Radi se o izuzetno važnom projektu te ja zahvaljujem Hrvatskim vodama na financiranju i Tekiji kao nositelju projekta – kaže Šarić.

Kao izvođač radova javnom nabavom je odabrana zajednica gospodarskih subjekata Riko d.o.o. i Hidroinženjering d.o.o. iz Slovenije, te hrvatska tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege. Direktor tvrtke Tekija d.o.o, Anto Bekić navodi kako lokacija uređaja na ušću Londže i Orljave, a predviđeni rok puštanja u pogon je 2024. godina.

Antonija Jozić, donedavna pleternička gradonačelnica, danas županica Požeško-slavonske županije je također istaknula svoju zahvalu. – Ovo je izuzetno velik projekt, ali i od ogromnog značaja za ovaj kraj. Njegov sam dionik od samog početka i dobro sam upućena u svu problematiku koja je sastavni dio ovakvih projetaka. Stoga čestitam svima na dovršetku jedne faze, a posebice gospodinu Đurokoviću koji je zajedno sa svojim timom u Hrvatskim vodama radio i osigurao financijska sredstva za ovo putem EU – ističe Jozić.

Uz navedene, potpisivanju ugovora nazočni su bili gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević, kao predstavnici partnera Grada Požege i Općine Jakšić, te drugi predstavnici prijavitelja i partnera. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Vezane vijesti

Predaja ambalaže od sada bez redova i gužvi: Reciklažno dvorište bogatije za novi stroj

Pročitaj više

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content