Povratak
Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Pleternici

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Pleternici

"A grad, za nj se ne brinite. On je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven, da ga krvnik ne nađe. Grad to ste vi." - Siniša Glavašević

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje položeni su vijenci kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Pleternici.

Na samom početku, svi prisutni su minutom šutnje odali počast svim preminulim i poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Vijence su položili obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici Grada Pleternice na čelu sa gradonačelnicom Marijom Šarić, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Pleternica, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga Branko Drinovac Lega, Policijska postaja Pleternica te Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Pleternice.

Polaganju vijenaca prisustvovao je župni vikar Luka Čačić koji je započeo zajedničku molitvu za sve preminule i poginule hrvatske branitelje.

Također, tradicionalno, građani su zajedno s gradonačelnicom Marijom Šarić i županicom Antonijom Jozić u večernjim satima zapalili lampione koji su postavljeni na ulice oko samog gradskog centra.

Vrijeme istine nazvano je predavanja umirovljenog bojnika Marija Kalana koje je uslijedilo nakon paljenja lampiona. Predavanje koje tematizira agresiju na Republiku Hrvatsku i Vukovar održano je u Klubu za mlade.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content