Povratak
Obnovljen Društveni dom Zarilac, gradonačelnica Šarić najavila nastavak ulaganja

Obnovljen Društveni dom Zarilac, gradonačelnica Šarić najavila nastavak ulaganja

Zamjenik predsjednice Mjesnog odbora Zarilac Željko Bajt zahvalio je Gradu Pletenici na ovom projektu, jer do sada nisu imali adekvatan dom za društvene prigode poput pričesti, krizmi i karminja, te se nada se da će ga održati u stanju kakvo je sad.

Današnjom završnom konferencijom privodi se kraju projekt „Energetska obnova zgrade Društvenog doma Zarilac“. U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, Grad Pleternica prijavio je devet zgrada s područja grada Pleternice, među kojima je i obnovljena zgrada Društvenog doma u Zarilcu.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 427.520,56 kuna, od čega je EU sufinanciranje 270.723,83 kune. Projekt je s provedbom započeo u srpnju 2019. godine i završava u srpnju ove godine. Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 57,87% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera.

Projekt je predstavila direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež, rekavši da su iznimno zadovoljni i sretni što je uspješno završen i što je ovo naselje dobilo prekrasan prostor za druženja, u prostoru ugodnom i sigurnom za boravak te energetski učinkovitom po pitanju potrošnje energije i emisije CO2.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić ističe da je energetska obnova prva faza radova na Društvenom domu Zarilac, nakon čega će Grad Pleternica kroz svoj proračun financirati obnovu kuhinje, sanitarnog čvora i drugih potreba.

– Izuzetno sam zadovoljna da smo pomoću EU sredstava uspjeli obnoviti fasadu, stolariju i staviti peć na pelete. Napravili smo lijepi okvir koji ćemo sad i dalje uređivati i dovesti dom u punu funkciju. Nadam se da će vam ova zgrada služiti za zajednička druženja i okupljanja, te da ćemo se ovdje nalazi i smišljati nove aktivnosti na području Zarilca. – kazala je gradonačelnica Šarić okupljenim mještanima.

Najavila je da se već krajem ove godine očekuju novi natječaji i obnavljanje preostalih nekoliko zgrada na području Pleternice, nakon čega će svako veće naselje imati dom za druženje i zajedničke aktivnosti.

Zamjenik predsjednice Mjesnog odbora Zarilac Željko Bajt zahvalio je Gradu Pletenici na ovom projektu, jer do sada nisu imali adekvatan dom za društvene prigode poput pričesti, krizmi i karminja, te se nada se da će ga održati u stanju kakvo je sad.

Prijavitelj svih devet projekata je Grad Pleternica, a u provedbu su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao upravljačko tijelo, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (danas Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine) kao posredničko tijelo razine 1 te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničko tijelo razine 2.

Osim Društvenog doma u Zarilcu, u ovom pozivu energetske obnove još su Društveni dom Blacko, Športsko-rekreacijski centar Kuzmica, Športsko-rekreacijski centar Buk, Centar hrvatskih branitelja Pleternica, Društveni dom Bilice, DVD Sesvete, DVD Sulkovci i DVD Buk. Vrijednost svih devet projekata iznosi 5.069.504,09 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“.

 

Izvor: RVA Požega

 

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content