Povratak
Okrugli stol “Proizvodi hrvatskog seljaka”: “Potporama i aktivnostima razvijamo prostor tržnice”

Okrugli stol “Proizvodi hrvatskog seljaka”: “Potporama i aktivnostima razvijamo prostor tržnice”

Uz potpore koje dajemo kroz novouređene prostore tržnice te bespovratne potpore poljoprivrednicima, kao i potporu radu kroz zadrugu i rad Poduzetničkog centra, trudimo se biti sveobuhvatna podrška našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kako bi uz što manje opterećenja i sa užitkom radili ono što im najbolje ide - proizvodili i stvarali nove vrijednosti - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Aktivnosti Gradske tržnice Pleternica se nastavljaju te je tako održan i okrugli stol s nositeljima certifikata “Proizvod hrvatskog seljaka”. Cilj ovakvih aktivnosti je čuti povratne informacije proizvođača o načinu rada i aktivnostima koje se odvijaju na tržnici jer s novom godinom započinju i nove aktivnosti. Tako je napravljen kalendar manifestacija te će svaka prva srijeda u mjesecu biti rezervirana za određeni događaj, svaka treća srijeda nosi naziv ruralna te će sadržavati prezentacije najnovijih mjera potpore poljoprivrednicima, a svaka druga subota u mjesecu je predviđena za sajam.

– Prvenstveno želimo dovesti posjetitelje na tržnicu zbog vas prodavača kako bismo vama omogućili bolji plasman i bolju prodaju. Smatram da se subotom može ostvariti promet kao i srijedom. Uvijek sam bila optimist, pa tako i sada, i vjerujem da ćemo zajedno uspjeti – rekla je Ana Katić, upraviteljica tržnice.

U međuvremenu je građanima poslan upitnik s ciljem istraživanja želja i ideja što bi željeli posjetiti na našoj tržnici na sajmenim danima. Cilj je stvoriti navike dolaska na tržnicu te kupnje lokalnih domaćih proizvoda.

– Puno je aktivnosti i planova kojima pokušavamo razviti naviku redovnog dolaska naših sugrađana na prostor tržnice. Cilj je pomoći poljoprivrednicima s jedne strane te potaknuti zdravije navike sugrađana s druge strane. Vjerujem kao ćemo laganim koracima doći do značajnih pomaka, kako na radost izlagača tako i njihovih kupaca. Uz potpore koje dajemo kroz novouređene prostore tržnice te bespovratne potpore poljoprivrednicima, kao i potporu radu kroz zadrugu i rad Poduzetničkog centra, trudimo se biti sveobuhvatna podrška našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kako bi uz što manje opterećenja i sa užitkom radili ono što im najbolje ide – proizvodili i stvarali nove vrijednosti – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Vezane vijesti

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Započela 3. faza radova na vatrogasnom domu u Požeškoj Koprivnici: „Primarni cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content