Povratak
Osigurano početnih dva milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje u graničarskom kraju

Osigurano početnih dva milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje u graničarskom kraju

- U narednom razdoblju nastavljamo projekte koji su izuzetno važni za građane tih općina i gradova. Svaki metar novih cijevi vodoopskrbe i odvodnje u Ministarstvu i Hrvatskim vodama doživljavamo kao jednu malu pobjedu jer to u konačnici donosi poboljšanje uvjeta života stanovnika - poručio je ministar Tomislav Ćorić

Iako je još davne 2012.  godine postojala mogućnost financiranja sustava odvodnje Zagrađe – Bučje – Brodski Drenovac tek su s današnjim danom osigurana početna sredstva za izvođenje radova na ovom, izuzetno važnom projektu za Grad Pleternicu.

– Ne želim se previše osvrtati na prošlost, ali je važno podsjetiti da je u tom trenutku taj projekt bio opstruiran te da je zbog toga tek ove godine bilo u mogućnosti započeti sa prvom fazom financiranja  – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Da je ovo velika godina svjedoči i činjenica kako je ovo drugi sustav aglomeracije koji će u skoro vrijeme biti izveden na našem području.

– Kada nešto intenzivno radite 10 godina i u istoj godini potpišete ugovore za one projekta čime građanima dajemo uvjete 21. stoljeća onda ne moram pretjerano naglašavati koliko nam ovo znači u gradu i koliko smo sretni zbog toga – dodaje.

Ugovor su potpisali Krunoslav Prpić, predstavnik Tekije koja je nositelj projekta te Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda. Za izvođenje prve faze radova, u Hrvatskim vodama, osigurano je 2 milijuna kuna.

Potpisu ugovora bio je prisutan i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike te je čestitao čelnicima općina i gradova i komunalnih tvrtki na potpisu ugovora.

– U narednom razdoblju nastavljamo projekte koji su izuzetno važni za građane tih općina i gradova. Svaki metar novih cijevi vodoopskrbe i odvodnje u Ministarstvu i Hrvatskim vodama doživljavamo kao jednu malu pobjedu jer to u konačnici donosi poboljšanje uvjeta života stanovnika. Ovi projekti su samo dio napora koje posljednjih godina ulažemo u poboljšanje vodno komunalne infrastrukture u svim krajevima Hrvatske. U ovom trenutku u različitim fazama pripreme i realizacije imamo projekte u vrijednosti 24 milijarde kuna koji će biti završeni do kraja 2023. godine, što će dakako odraziti i na aktivnosti građevinskog sektora i povećanje zaposlenosti – poručio je ministar.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content