Povratak
Ostvaren prvi korak prema nogostupu na D525 – raspisan natječaj za izvođača radova

Ostvaren prvi korak prema nogostupu na D525 – raspisan natječaj za izvođača radova

Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje, ističe Jozić.

Kako je i najavljivano tokom proteklih godina, a zbog velike potrebe mještana Frkljevaca i Kadanovaca u narednom periodu se nastavlja rekonstrukcija državne ceste D525 od Sajmišta do izlaza iz Kadanovaca.

Investicija je to vrijedna 23 milijuna kuna bez PDV-a te se radi o potpunoj rekonstrukciji ceste, izgradnji nogostupa i kolnih ulaza. – Kao i obično tako veliki projekti koji se financiraju putem hrvatskih cesta, jer se radi o državnoj cesti uvijek zahtjevaju poseban pristup i veliko opravdanje. Moramo biti svjesni da Hrvatske ceste imaju velik broj kilometara ceste u svom vlasništvu i da nije jednostavno biti na popisu investicija jer je raditi potrebno svugdje. Svjesna sam problema zbog nedostata nogostupa u Frkljevcima i Kadanovcima i uzela sam taj projekt kao jedan od prioriteta cestogradnje na području Pleternice – ističe Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodamo li tome i izgradnju sustava odvodnje u ta dva naselja koja uskoro kreće govorimo o povijesnim investicijama. – Najveće zadovoljstvo je vidjeti projekt u fazi realizacije, i naravno da smo sretniji i zadovoljniji što je taj projekt veći i korisniji za zajednicu. Ova dva projekta koja dolaze u Frkljevce i Kadanovce su ništa drugo nego povijesni i mogu samo iskoristiti priliku i zahvaliti ljudima na strpljenju. Svjesna činjenice da je dugo trajalo, jako puno nam je značila da suradnja sa MO kroz koju su oni pokazali razumjevanje veličine projektnih zadataka – rekla je Jozić.

Navodi dalje kako niti Bilice nisu zaboravljene te se aktivno radi na rješavanju nogostupa i na tom dijelu državne ceste D525. – I taj dio ceste je u vlasništvu Hrvatskih cesta, tamo smo imali prioritet sanacije opasnog dijela ceste. Vjerujem kako ćemo i nogostup u Bilicama kao i brojne druge projekte uspješno riješiti u suradnji sa Hrvatskim cestama – zaključila je Jozić.

Vezane vijesti

Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Pročitaj više

Velikih 15 godina manifestacije “Običaji starog zavičaja”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content