Povratak
Pekmez Ljubice Aračić najbolji na prvom ocjenjivanju pekmeza i džemova na tržnici

Pekmez Ljubice Aračić najbolji na prvom ocjenjivanju pekmeza i džemova na tržnici

Već je najavljena i nova manifestacija na tržnici, a to je na radost svih okupljenih, ocjenjivanje čvaraka.

Unatoč prohladnom vremenu koje je obilježilo ovotjednu srijedu na pleterničkoj tržnici predano je čak 18 uzoraka džemova i pekmeza na 1. ocjenjivanju tih proizvoda.

– Odaziv je odličan i to nam govori da smo na dobrom putu što se tiče ovih mini aktivnosti koje provodimo na našoj tržnici. Više od toga veseli jedino kvaliteta proizvoda koji su pristigli na ocjenjivanje jer su svi stvarno bili odlični i jako je teško bilo ocjeniti najbolji – kaže Ana Katić, upraviteljica Gradske tržnice Pleternica.

Na ocjenjivanju se se našle razne kombinacije okusa, od tradicionalne šljive, šipka, marelice, jabuke, dunje, aronije, pa sve do egzotične banane. Ocjenjivane se 4 komponente svakog uzorka, boja, okus, miris i tekstura. Pobjednik ipak mora biti, tako je tročlani žiri nakon ocjene i zbroja bodova najboljim pekmezom proglasio onaj Ljubice Aračić koja je donijela pekmez od smokve s aromom prave vanilije. Drugoplasirani je bio pekmez Slavice Jukić, a zanimljiva je i praksa da posjetitelji ocjenjuju proizove pa je tako najbolju ocjenu publike dobio pekmez Mire Kresovljak.

Već je najavljena i nova manifestacija na tržnici, a to je na radost svih okupljenih, ocjenjivanje čvaraka. – Već na sami spomen da nam slijedi ocjenjivanje čvaraka dobili smo odličnu reakciju okupljenih stoga očekujemo odličan odaziv i puno uzoraka našeg tradicionalnog proizvoda – čvarka – zaključuje Katić.

Vezane vijesti

Porast broja djece u obiteljima: “Čak 9 obitelji sa troje ili više djece na prijemu u vrtiću”

Pročitaj više

Šarić: “Novim ulaganjima otvaramo nove mogućnosti skrbi o starijim i nemoćnima”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content