Povratak
Pletemo dramu u Pleternici: “Entuzijazmom pomičemo granice i kreiramo dječje osmjehe”

Pletemo dramu u Pleternici: “Entuzijazmom pomičemo granice i kreiramo dječje osmjehe”

Ponosna sam na „mali krug velikih ljudi“ koji entuzijazmom pomiču granice i izlaze van očekivanih okvira djelovanja, a sve s ciljem stvaranja enormnih količina dječjeg osmjeha – izjavila je gradonačelnica Marija Šarić

Društvo naša djeca Pleternica tijekom sljedećih nekoliko dana aktivno „plete“ dramski izraz namijenjen najmlađim sugrađanima potičući ih na razvijanje vještina govora, na bavljenje dramskim izrazom i na sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.

„Pletemo dramu“ je projekt Društva naša djeca Pleternica za koji su ostvarili jednokratnu podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te se provodi nešto više od godinu dana. Zbog epidemiološke situacije završne aktivnosti nekoliko puta bile su odgađane, ali ovih dana uspješno se projekt privodi kraju i to na najljepši način.

U nedjelju su članice Društva naša djeca izvele dvije izvedbe predstave „Tko (ne)čita još?!“ namijenjene djeci osnovnoškolske dobi. U predstavi se potiče čitanje te je sama predstava osmišljena kako bi se obilježila i Godina čitanja. U predstavi upoznajemo djevojčicu Mašu koja više voli igrati igrice, nego čitati priče i bajke. U čudesnom zapletu susreće se s vješticom, vilom, praščićem i Crvenkapicom te uz pomoć publike, odnosno djece, otkriva i čaroliju koju donosi čitanje. Tekst za predstavu su napisale Anita Dvorski i Renata Matičević, a u predstavi uz njih dvije glume i Valentina Briš, Zdenka Kovačević i Đurđica Marjanović.

Predstava će za najmlađe biti izvedena i u prostorima Dječjeg vrtića Tratinčica tijekom sljedećeg tjedna.

Nakon predstave u kojoj glume „njihove tete“ na pozornici umijeće će pokazati i djeca. U ponedjeljak i utorak, 25. i 26. 10., na Smotri dječjeg dramskog izraza sudjelovat će preko stotinu djece sa svojim dramskim izričajem. Kako trenutne mjere i preporuke za očuvanje zdravlja onemogućuju veliko druženje, djeca će svoje umijeće nastupanja pokazati pred kamerom, a njihovi objedinjeni nastupi bit će prikazani putem Youtube kanala Društva naša djeca Pleternica.

– U DND-u Pleternica iznimno smo radosni zbog ovog projekta, jer sada uz novu i prekrasnu dvoranu koju imamo u Pleternici, dobili smo i veliku podršku kojom gradsku dvoranu možemo ispuniti dječjim izrazom i djeci ponuditi ostvarivanje prava na sudjelovanje u kulturnim aktivnostima. Nadamo se da će ovaj prvi ovakav projekt biti temelj za daljnje razvijanje dječje kazališne scene u gradu Pleternici. U projektu su sudjelovale i odgojiteljice DV Tratinčica i učiteljice OŠ fra Kaje Adžića Pleternica tijekom edukacija vezanih uz dramski izraz, a uz njihovu veliku i nesebičnu podršku, velik broj djece se uključio i u ostale aktivnosti. Uz odgojno-obrazovne ustanove, podršku ovom projektu, kao i ostalim, dao je i Grad Pleternica u organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u ovome projektu i svojim doprinosom učinili da ovih nekoliko narednih dana bude „zapetljano“ u jednu veliku radosnu dramsku igru. – istaknula je Renata Matičević, voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Pleternica.

– Ovo je još jedan uspješan i zanimljiv projekt nastao iz zajedničke suradnje naših udruga i ustanova. Projekt je okupio najbolje glumce iz redova Društva naša djeca i Dječjeg vrtića Tratinčica, animirao učitelje i učenike osnovne škole, dao novi sadržaj našoj multimedijalnoj dvorani te pokazao kako se kroz zajednički rad i u malim sredinama, kao što je naš Grad Pleternica, mogu realizirati velike stvari. Ponosna sam na „mali krug velikih ljudi“ koji entuzijazmom pomiču granice i izlaze van očekivanih okvira djelovanja, a sve s ciljem stvaranja enormnih količina dječjeg osmjeha – izjavila je gradonačelnica Marija Šarić,

Vezane vijesti

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Pročitaj više

Premijera filma „Kroz Slavoniju u potrazi za Ramom“: Važno je znati otkuda smo došli, što radimo i kamo idemo“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content